Záložník Pilík po sestupu Příbrami zamířil do Brna

Příbram po sestupu do druhé ligy přišla o klíčového hráče. Záložník Tomáš Pilík přestoupil do Brna. Příbramský klub o tom informoval na svém webu.

Už to bude hodně těžké, připouštějí hráči Příbrami

Když hráči Příbrami ve 25. kole vyhráli v Jablonci, věřili, že se v první lize zachrání. Jenže následující tři kola prohráli a opět se dostali do složité situace. Po dnešní domácí prohře 2:3 s Brnem připouštějí, že boj o udržení bude už velmi těžký.

Pilík odmítá roli spasitele, přímé kopy netrénuje

Příbramští od listopadu vyhráli tři ligové zápasy a všechny měly společného jmenovatele. Svými góly se totiž o těchto devět bodů z celkových 15 v sezoně postaral Tomáš Pilík. Nejprve dvěma góly zařídil triumf nad Duklou, následně zajistil těsné triumfy 1:0 nad Hradcem Králové a naposledy nad Bohemians Praha 1905. Roli spasitele posledního týmu tabulky ale odmítá.

Pilík: Kdybychom nevyhráli, tak jsme mohli začít sázet brambory

Pro fotbalisty Příbrami byl zápas s Hradcem Králové životně důležitý. V kabině si byli vědomi toho, že jen vítězství by jim udrželo reálnou šanci na záchranu. To nakonec se štěstím vybojovali, když o výsledku 1:0 rozhodl z penalty Tomáš Pilík. Nyní věří, že to tým nastartuje a o udržení mezi elitou se ještě popere.

Už jsem to klukům dlužil, okomentoval Pilík dva góly Dukle

V úvodu sezony hledal příbramský záložník Tomáš Pilík svou formu z minulých let a patřil k nejkritizovanějším fotbalistům středočeského klubu. V posledních zápasech však šly jeho výkony nahoru, což potvrdil dvěma góly do sítě pražské Dukly. Ty ve 13. ligovém kole Příbrami přinesly vítězství 3:1 a novou naději na záchranu.

Děláme ostudu, ale snad se zachráníme, zní z kabiny Příbrami

Velké zklamání panuje v kabině Příbrami, kteří jsou po prohře 1:3 se Slavií nadále v ohrožení sestupem. Kapitán Tomáš Zápotočný přiznal, že v poločase za stavu 0:3 neměl daleko k tomu, aby někoho uhodil. Podle Tomáše Pilíka zas tým dělá ostudu sobě i městu. Oba však věří, že se v posledním kole podaří záchranu vybojovat a následně za "katastrofickým" jarem udělat tlustou čáru.

Pilík nakonec do Brna nejde, prodloužil smlouvu v Příbrami

Záložník Tomáš Pilík nakonec nebude v jarní části ligy působit v Brně, ale zůstane v Příbrami, kde prodloužil smlouvu o dva a půl roku. Středočeský klub o tom informoval na svém webu.

Brno získá Pilíka z Příbrami, v létě by měl přijít Polák

Záložník Tomáš Pilík bude po skončení smlouvy v Příbrami nastupovat v první lize za Brno. V létě by navíc do Zbrojovky měl přijít bývalý reprezentant Jan Polák, kterému vyprší kontrakt v Norimberku. Vedení o tom informovalo na klubovém webu.

Koukal s Pilíkem překvapili rozehrávkou rohu i spoluhráče

Nečekaně zahraný rohový kop stál u zrodu vítězství fotbalistů Příbrami 4:3 v sobotním utkání 24. kola první ligy s Jabloncem. Zdeněk Koukal s Tomášem Pilíkem se těsně před utkáním dohodli, že zahrají akci, kterou do té doby nikdy netrénovali. Vše ale vyšlo dokonale a Martin Šlapák poslal Příbram ve 20. minutě do vedení 2:1, které už domácí nepustili. Svou akcí ale nepřekvapili jen soupeře, ale i vlastní spoluhráče a trenéra.

Pilík po půlroce v Ostravě přestupuje zpět do Příbrami

Kádr Baníku Ostrava opouští útočník Tomáš Pilík, který se po půlročním působení na Bazalech vrací do Příbrami. Slezský klub o jeho přestupu informoval na svém webu.

Ostravský Pilík litoval, že bývalému klubu nedal aspoň jeden gól

Ještě v květnu dal záložník Tomáš Pilík v barvách Příbrami gól Baníku Ostrava. V letní přestávce si dresy obou klubů vyměnil a hned v úvodním kole nové sezony mohl svému bývalému týmu brankou připravit porážku. Ani jednu ze tří dobrých šancí však neproměnil a Baník tak u Litavky stejně jako v minulé sezoně získal jen bod.

Baník podepíše pět nových hráčů, šestý je na cestě

Ostrava dokončila příchod pěti nových posil. Obránce Zdeněk Šmejkal, záložníci Tomáš Frejlach s Josefem Hušbauerem a útočníci Tomáš Pilík a Zdeněk Koukal na Bazalech úspěšně prošli zdravotními testy a všichni podepíší tříleté smlouvy.

Ostrava získá Frejlacha a Pilíka

Dalšími posilami Baníku Ostrava jsou liberecký záložník Tomáš Frejlach a útočník Tomáš Pilík z Příbrami. Kluby i hráči jsou navzájem domluveni, oba fotbalisté by v příštích dnech po zdravotních testech měli na Bazalech podepsat smlouvy. Baník to oznámil na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele