Další články

Gólman Blažek a další tři fotbalisté prodloužili v Jihlavě

Jedenačtyřicetiletý brankář Jaromír Blažek bude chytat v Jihlavě i v příští sezoně. Bývalý gólman reprezentace, Bohemians či Sparty prodloužil s Vysočinou smlouvu stejně jako obránci Tomáš Marek a Ondřej Šourek i záložník Václav Koloušek.

Ostravský obránce Marek má namířeno do Jihlavy

Vysočinu Jihlava by měl posílit obránce Baníku Ostrava Tomáš Marek. Jednatřicetiletý hráč už se v týmu ligového nováčka zapojil do soustředění v Novém Městě na Moravě. Defenzivně laděného Marka, který může hrát i ve středové řadě, si vyhlédl nový kouč Jihlavy František Komňacký.

Baník prodloužil smlouvy s třemi hráči

Baník Ostrava uplatnil opci na fotbalistu Tomáše Marka a s třicetiletým středopolařem prodloužil smlouvu na příští sezonu. Klub využil opci i v případě brankáře Antonína Bučka, který v Baníku zůstane minimálně další rok, polský gólman David Pietrzkiewicz získal kontrakt na další dva roky.

Marek složil funkci kapitána Baníku

Fotbalisté Baníku Ostrava mají nového kapitána, kterým se stal obránce Aleš Neuwirth. Záložník Tomáš Marek, který tuto funkci zastával od začátku sezony, ji složil kvůli "facebookové" aféře. Marek po vyřazení Baníku v předkole Evropské ligy s běloruským Mogilevem kritizoval v internetové diskusi s jinými hráči trenéra Miroslava Koubka.

Marek měl v Turecku po nominaci příjemné mrazení v zádech

Tomáš Marek se v 27 letech může dočkat reprezentačního debutu. Trenér národního mužstva Petr Rada si jednoho z nejplatnějších ostravských fotbalistů vybral pro přípravný zápas v Maroku, přestože Marek dosud za českou reprezentaci nikdy nenastoupil ani v mládežnických kategoriích.

Marek: Raději reprezentaci než Ligu mistrů

Fotbalový univerzál Baníku Ostrava Tomáš Marek chce letos se svým týmem skončit nejhůře na třetí příčce, zároveň ale prozradil, že start za národní tým by měl pro něj větší cenu než v Lize mistrů. Ovšem nejen na to jsme se jej zeptali v exkluzivním rozhovoru.

O hráče Baníku je zájem, zůstane Svěrkoš?

Jarní výsledky a výkony zvedly zájem zahraničních klubů o ostravské fotbalisty, vedení Baníku však nehodlá dopustit rozprodej. Klub chce znovu postavit silný tým, ale to nebude možné, pokud dojde k příliš mnoha změnám. Bude proto usilovat nejdříve o příchody hráčů, teprve potom zváží možné odchody.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele