Další články

James se vrací na marodku Chelsea, chybět může několik měsíců

Reece James během uplynulých dvou let pravidelně laboruje se zraněními a další si přivodil o víkendu. Obránce Chelsea si poranil stehenní sval, absence se v krajním případě může pohybovat v řádu několika měsíců.

Osmigólový thriller na Stamford Bridge zastínil vše: 12. kolo Premier League v kostce

Reklama na Premier League. I takto lze popsat dechberoucí šlágr mezi Chelsea a Manchesterem City, který nadchl fotbalové příznivce napříč Evropou. Remíza 4:4 se v anglické nejvyšší soutěži zrodila poprvé od února 2011, kdy tímto výsledkem skončil legendární zápas Newcastlu s Arsenalem, v němž Gunners ztratili poločasové vedení 4:0. A zastínila mimo jiné kolaps Tottenhamu v nastaveném čase na stadionu Wolverhamptonu.

James si obnovil zranění kolena, Chelsea nepomůže čtyři týdny

Až měsíc bude Chelsea chybět Reece James. Třiadvacetiletý obránce či záložník si v úterním vítězném utkání 17. kola anglické ligy s Bournemouthem (2:0) poranil koleno. "Blues" o tom informovali na svém webu.

Anglický obránce James z Chelsea přijde kvůli zranění kolena o MS

Anglický obránce Reece James z Chelsea bude osm týdnů mimo hru kvůli zranění kolena a přijde o účast na fotbalovém mistrovství světa v Kataru. Dvaadvacetiletý pravý bek se zranil v úterním duelu Ligy mistrů na hřišti AC Milán, který po ošetření nedohrál.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Zesměšnění United a Arsenal mezi elitou: 28. kolo Premier League v kostce

V jednoznačnou záležitost ve prospěch obhájců titulu se změnilo manchesterské derby mezi City a United. Domácí s fenomenálně hrajícím Kevinem De Bruynem totiž městského rivala deklasovali 4:1 a nebýt brankáře Davida de Gey, odjížděli by hosté s ještě mnohem výraznějším přídělem.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

West Ham udeřil kladivem a City zametli s United: 11. kolo Premier League v kostce

Více než sedmiměsíční neporazitelnost Liverpoolu napříč soutěžemi je minulostí. Reds se po oku lahodícím dramatu museli sklonit před West Hamem, s kterým na londýnském olympijském stadionu padli 2:3, a přepustili mu třetí místo v tabulce. Daniel Křetínský, o němž se spekuluje jako o budoucím spolumajiteli Hammers, si v ředitelské lóži vybral k sledování ideální zápas.

Povstání z M23 a reparát Red Devils: 10. kolo Premier League v kostce

Před sobotním šlágrem se hojně spekulovalo o derniéře Oleho Gunnara Solskjaera. Předčasně. Po něm sice k odvolání kouče skutečně došlo, ale nikoli na lavičce Manchesteru United. Cristiano Ronaldo a spol. totiž v chrámu Tottenhamu třikrát udeřili a částečně napravili předchozí ostudu s Liverpoolem. Krátce nato byl Nuno Espírito Santo zbaven funkce u Spurs.

Tank Antonio se propálil k rekordu: 2. kolo Premier League v kostce

Už před zápasem visel historický milník ve vzduchu. Fanoušci West Hamu se na po střechu zaplněném Olympijském stadionu upínali jak k vítězství, tak k jeho překonání - a dočkali se. Svěřenci trenéra Davida Moyese totiž deklasovali Leicester 4:1 a Michail Antonio poskočil dvěma brankami před legendárního Paola Di Cania.

Titul v tichosti: 35. kolo Premier League v kostce

Stalo se to, nač jsme čekali někdy od začátku března. Od momentu, kdy Manchester City završil fascinující sérii 15 výher za sebou, a bylo tedy už prakticky jasné, že po roční pauze opět usedne na anglický trůn. Potřeba bylo jen ukrojit dostatečný počet utkání, aby už pronásledovatelé matematicky nemohli dohnat nahromaděný náskok. A tak se stalo v úterý. Starý král umírá, ať žije král.

Sám doma a Tottenham: Sestava 11. kola Premier League

Dva zápasy, jeden gól a tři asistence. Kevin De Bruyne využil dva relativně snadné domácí zápasy proti Burnley a Fulhamu a vrátil se do výborné formy. Podruhé v řadě se díky tomu dostal i do All-Stars Premier League v naší pravidelné rubrice. Z řad Citizens je tam ale Kevin sám. "Do baráku" mu vlezla hned čtveřice hráčů Tottenhamu, jenž přehrál Arsenal v NLD.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele