Premier League v kostce (24. kolo)

Není mnoho hráčů, kterým se podařilo dát v jednom utkání Premier League víc než tři branky. Před Romelu Lukakuem jich bylo přesně 24. Belgičan se do této vybrané společnosti zařadil v utkání s Bournemouthem. Svým mimořádným čtyřbrankovým výkonem se postaral o sedmý nejgólovější zápas v historii novodobé soutěže.

Podle Čecha si Arsenal za špatnou první půli nezasloužil srovnat

Podle brankáře Petra Čecha si fotbalisté Arsenalu za bídný výkon v prvním poločase úterního utkání anglické ligy s Watfordem nezasloužili více štěstí, které by jim přineslo v závěru aspoň vyrovnání. "Kanonýři" vinou dvou inkasovaných gólů v prvních třinácti minutách senzačně prohráli 1:2 a nevyužili šanci bodově snížit náskok vedoucí Chelsea.

Čecha frustruje málo nul, ale se svými výkony je spokojený

Brankář Arsenalu Petr Čech přiznal frustraci z nízkého počtu vychytaných nul v této sezoně anglické ligy, což připisuje také smůle. Bývalý český reprezentant je i tak se svými dosavadními výkony spokojený.

Čech: Ukázali jsme charakter, ale prvních 60 minut bylo zklamáním

Hráči Arsenalu sice v posledních dvaceti minutách úterního utkání na půdě Bournemouthu třemi brankami poprvé v historii dokázali dotáhnout v Premier League třígólové manko k nerozhodnému výsledku, po remíze 3:3 ale měli smíšené pocity. Utrpěli totiž další ztrátu v boji o titul a vedoucí Chelsea jim může odskočit už na jedenáct bodů.

Brankářům dál vládne Neuer, Čech po letech chybí v desítce

Manuel Neuer z Bayernu Mnichov byl počtvrté za sebou vyhlášen nejlepším brankářem světa. Petr Čech z Arsenalu, který anketu Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) vyhrál v roce 2005, obsadil jedenácté místo se ziskem čtyř bodů. V elitní desítce chybí poprvé od roku 2002, kdy odešel ze Sparty do francouzského Rennes.

Čech: S Arsenalem musíme nastartovat novou úspěšnou sérii

Brankář Arsenalu Petr Čech litoval, že jeho týmu ve šlágru anglické ligy s Manchesterem City nevyšel druhý poločas, ve kterém dvakrát inkasoval, a připsal si druhou porážku 1:2 za sebou. Bývalý reprezentant si teď přeje, aby "Kanonýři" v příštím kole zabrali a nastartovali novou úspěšnou sérii.

V boji o Zlatý míč po podzimu opět vede brankář Čech

Brankář Petr Čech útočí na zisk už jedenáctého Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu České republiky. Opora Arsenalu po podzimní části ankety vyhlašované Klubem sportovních novinářů vede s výrazným náskokem před Bořkem Dočkalem ze Sparty a Pavlem Kadeřábkem z Hoffenheimu. Celkový vítěz 21. ročníku ankety bude znám v červnu po sečtení hlasů za podzim a jaro.

Čech oslavil 500. ligový zápas remízou s Tottenhamem

Brankář Petr Čech z Arsenalu v nedělním londýnském derby s Tottenhamem odchytal jubilejní 500. ligový zápas v kariéře. Bývalý český reprezentant přispěl k remíze 1:1, po které jeho týmu patří v tabulce čtvrtá příčka s dvoubodovou ztrátou na vedoucí fotbalisty Liverpoolu.

Podle Rady bude Čech chybět především jako osobnost

Podle bývalého trenéra národního týmu Petra Rady bude brankář Petr Čech, který dnes ukončil reprezentační kariéru, chybět českým reprezentantům především jako osobnost. Jeho nástupci Tomáš Vaclík z Basileje a Tomáš Koubek ze Sparty totiž ve světě nemají takový respekt.

Čech chtěl alespoň jednou reprezentovat a končí jako rekordman

Brankář Petr Čech na začátku kariéry snil o tom, že aspoň jednou nastoupí za národní tým. To se mu splnilo mnohonásobně, protože během čtrnácti let odehrál rekordních 124 zápasů a zúčastnil se pěti šampionátů. Dnes se čtyřiatřicetiletý gólman Arsenalu rozhodl reprezentační kapitolu uzavřít.

Brankář Čech podesáté v kariéře získal český Zlatý míč

V anketě Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu triumfoval už podesáté v kariéře Petr Čech. Gólman Arsenalu v jubilejním 20. ročníku ankety porazil Vladimíra Daridu a loňského vítěze Davida Lafatu, který tentokrát skončil třetí.

Čech už nebude nastupovat za reprezentaci

Po jubilejním desátém triumfu v anketě Zlatý míč pro nejlepšího českého hráče Petr Čech oznámil, že pověsí reprezentační kopačky na hřebík. Jako důvod brankář Arsenalu uvedl fakt, že by po polovině kvalifikace nechtěl zjistit, že je unavený, protože rád dělá věci naplno...

Čech by byl radši na ME, ale malé fotbalisty trénuje rád

Radši by sice stále byl na mistrovství Evropy ve Francii, které má před sebou už jen jedno semifinále a finále, ale i brzké vyřazení české reprezentace mělo pro Petra Čecha světlou stránku. Gólman Arsenalu se mohl v Praze na Strahově věnovat své brankářské škole pro malé fotbalisty.

Čech nebere zápas s Tureckem jako odvetu za Euro v roce 2008

Brankář Petr Čech nebere úterní závěrečný zápas ve skupině na mistrovství Evropy proti Turecku jako odplatu za porážku a vyřazení na šampionátu před osmi lety. S českými reprezentanty tehdy ještě v 74. minutě vedl 2:0, soupeř ale třemi góly v závěru nečekaně otočil stav a poslal národní tým domů.

Čecha mrzely hloupé chyby před inkasovanými góly

Brankáře Petra Čecha po dnešní prohře v generálce na mistrovství Evropy 1:2 s Koreou v pražském Edenu mrzelo, že čeští reprezentanti opět inkasovali po zbytečných chybách. Podle gólmana Arsenalu však má reprezentace před startem šampionátu příští týden stále dost času na odstranění nedostatků.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele