Další články

České legendy budou komentovat v zahraničí

Český fotbal bude mít během mistrovství Evropy zastoupení i ve vysílání zahraničních televizí. Vicemistr Evropy z roku 1996 Pavel Kuka bude spolukomentátorem pro německou ZDF, jeho tehdejší spoluhráč Patrik Berger zas bude komentovat zápasy Eura pro televizi v Malajsii.

Berger si opět zahrál se Šmicerem ve slávistickém dresu

Patrik Berger se dnes poprvé představil na vánočním halovém turnaji internacionálů v Praze a hned to byla v dresu Slavie vítězná premiéra. Jednačtyřicetiletý někdejší reprezentační záložník byl ale hlavně rád za to, že se po letech setkal se známými a že si po delší době opět zahrál v červenobílém dresu s Vladimírem Šmicerem.

Levonohý bombarďák Berger má stříbro z Eura i klubové tituly

Stříbro z Eura 1996, ligový titul s Dortmundem, šest různých pohárů s Liverpoolem či prvenství v domácích anketách Fotbalista roku i Zlatý míč - to vše dělá z Patrika Bergera jednoho z nejúspěšnějších českých fotbalistů. Kariéru ofenzivního záložníka přitom brzdily problémy s kolenem.

Berger je nejoblíbenějším Čechem fanoušků Liverpoolu

Záložníka Patrika Bergra zvolili fanoušci Liverpoolu nejoblíbenějším českým fotbalistou v historii klubu. V anketě na oficiálním webu Liverpoolu získal 38 procent hlasů a o jediné procento porazil Vladimíra Šmicra. Třetí skončil Milan Baroš s 25 procenty hlasů.

Šmicer byl z loučení dojatý. Nedvěd by rád odvetu na Letné

Nadšen z atmosféry v Edenu byl Vladimír Šmicer při své rozlučce s fotbalovou kariérou v benefičním utkání internacionálů Slavie a Sparty, kterou sledovalo 15.000 diváků. Úroveň Šmicrovy rozlučky byla podle Patrika Bergera srovnatelná s podobnými akcemi v zahraničí, Pavel Nedvěd by rád zorganizoval odvetu na Letné.

Berger: Fotbal mi zatím nechybí, užívám si i bez něj

Naplno si užívá svých dvou dětí a rodiny, často jezdí na hory, kde piluje své snowboardové umění. Těší se na jarní golfové či tenisové partičky a plánuje, že podnikne výlet do Austrálie. Tak teď žije dnes už bývalá hvězda Patrik Berger, který v lednu ve Spartě ukončil kariéru a zvažuje možnosti, čemu by se v budoucnu mohl věnovat.

Berger, vicemistr Evropy z roku 1996, ukončil kariéru

Patrik Berger ukončil kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům kariéru. Před dnešním startem přípravy Sparty Praha to oznámil trenér Jozef Chovanec. Vicemistr Evropy z roku 1996 se od počátku podzimní sezony potýkal se zraněním kolena. Po operaci v zimní pauze Berger usoudil, že jeho noha už zátěž profesionálního fotbalu nevydrží.

Berger je po operaci, konec kariéry neohlásil

Patrik Berger je po operaci kolene. Zákrok, který si vyžádalo nedávné zranění, absolvoval v německém Augsburgu. Přestože dříve vicemistr Evropy z roku 1996 tvrdil, že případná operace definitivní ukončí jeho kariéru, nyní je pravděpodobnější jeho další návrat.

Berger půjde asi na operaci, v úvahu znovu přichází konec kariéry

Tomáš Řepka je po svalovém zranění fit a bude řídit obranu Sparty v utkání předkola Evropské ligy proti Mariboru. Naopak záložník Patrik Berger bude Spartě asi chybět několik měsíců, protože jeho zranění kolena je vážnější, než se předpokládalo a možná ho čeká další operace.

Sparta se v Mariboru bude moci spolehnout na Řepku

Obranu Sparty bude ve čtvrtečním duelu 4. předkola Evropské ligy na hřišti NK Maribor řídit Tomáš Řepka. Kapitán letenského týmu v sobotu proti Kladnu odehrál první zápas po nedávném svalovém zranění, a přestože jeho zdravotní stav není úplně stoprocentní, ve Slovinsku nastoupí.

Bergera těší, že i s pochroumaným kolenem může hrát dál

Už dvakrát si kapitán Sparty Patrik Berger v letní přípravě pochroumal několikrát operované levé koleno. Ale po důkladných vyšetřeních u mnichovského specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta se mu dostalo ujištění, že ještě může v kariéře pokračovat, byť se Berger před týdnem bál další operace a konce s fotbalem.

Sparta ztratila před startem ligy zraněného kapitána Bergra

Velká nepříjemnost potkala těsně před startem nové fotbalové sezony pražskou Spartu. Letenským se zranil kapitán Patrik Berger, kterého opět trápí problémy s kolenem a v nejbližší době se chystá na lékařské vyšetření do Německa.

Berger se bál, že kvůli problémům s kolenem skončí s fotbalem

Když před necelými dvěma týdny kapitán pražské Sparty Patrik Berger ucítil ostrou bolest v koleni, pořádně mu zatrnulo. Pokud by šlo o vážnější zranění vyžadující operační zákrok, byl pětatřicetiletý záložník připraven uzavřít svoji dlouhou a úspěšnou kariéru. Nyní už ale znovu naplno trénuje.

I přes druhé místo byla sezona špatná, mínil Berger

Hráči Sparty dnes aspoň částečně napravili dojem z nevydařené letošní sezony, v jejíž zimní přestávce figurovali až na čtvrté příčce. Letenští si díky vítězství 3:0 v posledním ligovém kole v Mladé Boleslavi zajistili druhé místo v tabulce a tím postup do třetího předkola Ligy mistrů. U kapitána Patrika Bergra však převládala spíše nespokojenost z nepovedené sezony.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele