Škoda poprvé v lize kopal penaltu a pak zahodil největší šanci

Útočník Milan Škoda na zápas s Příbramí jen tak nezapomene. Nejlepší střelec slávistických fotbalistů má na kontě už 52 ligových gólů, ale vůbec poprvé v nejvyšší soutěži zahrával penaltu, kterou pomohl k výhře 2:1. V závěru ovšem trestuhodně z několika metrů přestřelil úplně prázdnou bránu a připustil, že to byla asi jeho největší zahozená šance v kariéře.

Slavia prodloužila smlouvu s kanonýrem Škodou do června 2018

Pražská Slavia si pojistila služby svého dlouhodobě nejlepšího střelce Milana Škody. Reprezentační útočník po dnešním ligovém utkání s Bohemians 1905, v němž dal dva góly, prodloužil s vršovickým klubem smlouvu do 30. června 2018. Slavia o tom informovala na svých internetových stránkách.

Škodu mrzela domácí remíza s Bohemians a chválil Zlámala

Milan Škoda dvěma góly zachránil Slavii remízu 2:2 ve vršovickém derby s Bohemians 1905, přes střelecký počin ho ale domácí ztráta ve 13. ligovém kole mrzela. Devětadvacetiletý útočník také chválil hostujícího brankáře Zdeňka Zlámala, kterého při jeho zaváhání v 86. minutě snadno přehlavičkoval a vyrovnal.

Škoda si pochvaloval, že Slavia nenechala Spartu hrát její hru

Útočník Milan Škoda si pochvaloval, že slávističtí hráči zvládli dnešní derby se Spartou skvěle takticky. Červenobílí favorita vysoko napadali, nepustili ho ke kombinační hře, ani do šancí a díky gólu Jaromíra Zmrhala zvítězili 1:0.

Líp to ani dopadnout nemohlo, řekl Škoda po Kazachstánu

Střídající Milan Škoda zařídil reprezentaci domácí výhru 2:1 v utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem, když v posledních šestnácti minutách otočil dvěma góly nepříznivě se vyvíjející skóre. Útočník pražské Slavie při svém druhém startu za národní celek skóroval poprvé a z ideálního večera měl velkou radost.

Hráčem srpna byl zvolen Škoda, trenérům vládl Trpišovský

Nejlepším hráčem první ligy za úvodní měsíc sezony byl zvolen Milan Škoda. Útočník Slavie dostal v hlasování fanoušků přednost před Davidem Lafatou ze Sparty a Tomášem Bergerem z Dukly a celkově vyhrál anketu Ligové fotbalové asociace potřetí v kariéře. Mezi trenéry za srpen vyhrál Jindřich Trpišovský z Liberce.

Na hráče srpna kandidují Milan Škoda, Lafata a Berger

Na cenu pro nejlepšího hráče srpna v Synot lize kandidují tři z nejlepších čtyř střelců prvního měsíce domácí nejvyšší soutěže. V nominaci jsou útočníci Milan Škoda ze Slavie, David Lafata ze Sparty a záložník Tomáš Berger z Dukly.

Škoda věří, že mu kapitánská páska pomohla ke gólům i výhře

Útočník pražské Slavie Milan Škoda dvěma góly přispěl k jasné výhře 4:0 nad Jihlavou. Devětadvacetiletý kanonýr věří, že k prvnímu vítězství v sezoně i vlastním trefám mu pomohla také kapitánská páska, kterou od začátku navlékl v soutěžním utkání Slavie poprvé.

Bratrský duel Škodů vyhrál v Brně mladší Michal

Bratrský fotbalový mezi sourozenci Škodovými vyzněl v ligové předehrávce v Brně mezi domácí Zbrojovkou a Slavií Praha pro mladšího Michala. Právě jeho střela ve 28. minutě zápasu rozhodla o vítězství Brňanů 1:0...

Škodu reprezentace míjely, dočkal se až v 29 letech

Až v 29 letech se Milan Škoda dočkal premiérové pozvánky do národního týmu. Útočník pražské Slavie si nikdy nezahrál ani za žádnou mládežnickou reprezentaci a šanci dostal až nyní v nominaci na páteční zápas kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu, v níž dodatečně nahradil zraněného Davida Lafatu. Proti severskému soupeři si dokonce může připsat vůbec první soutěžní mezinárodní start, protože nikdy nenastoupil ani v evropských pohárech.

Zraněného Lafatu nahradil v reprezentaci Škoda

Českým fotbalistům bude v zápase evropské kvalifikace na Islandu 12. června chybět útočník David Lafata. Třiatřicetiletý kapitán pražské Sparty si při dnešním tréninkovém zápase zhmoždil koleno. Lafatu v nominaci nahradí jiný kanonýr Milan Škoda ze Slavie, který byl do národního týmu povolán poprvé v kariéře.

Škoda si gólově výjimečnou sezonu cení, něco jí však prý chybí

Útočník Slavie Milan Škoda pogratuloval svému konkurentovi Davidu Lafatovi k vítězství v souboji o nejlepšího kanonýra sezony. Autor devatenácti ligových branek si gólově nejvydařenějšího ročníku kariéry cení, ale připustil, že ztráta titulu krále střelců v posledním kole je zklamáním.

Škoda má stejně gólů jako Lafata, vrátili mu trefu z Příbrami

Komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR dodatečně přičetla Milanu Škodovi gól z 27. ligového kola z Příbrami. Útočník Slavie tak vstoupí do posledního kola s 19 góly na kontě stejně jako sparťan David Lafata. Oba budou mít v boji o korunu krále střelců stejnou výchozí pozici.

Škoda cenu pro útočníka sezony nečekal, sám by volil Lafatu

Ještě před rokem hrál na stoperu a v neděli získal Milan Škoda cenu pro nejlepšího útočníka první ligy. K ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace pomohlo kanonýrovi Slavie 18 vstřelených gólů, s nimiž se pere i o pozici nejlepšího ligového střelce s Davidem Lafatou.

Na hráče sezony kandidují Kadeřábek, Lafata a Škoda

Nejlepším hráčem české ligy za sezonu 2014/15 bude jeden z trojice Pavel Kadeřábek, David Lafata a Milan Škoda. Dvojice sparťanů a útočník Slavie jsou v nominaci na hlavní cenu, která bude vyhlášena 31. května na galavečeru Synot ligy. O cenu pro trenéra roku se ucházejí Miroslav Koubek z mistrovské Plzně, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Pavel Tobiáš z Příbrami.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele