Lukáš Pokorný Články

L’Équipe: Montpellier nabízí za libereckého obránce Pokorného

Zajímavá výzva podle francouzských médií leží před českým reprezentačním obráncem Lukášem Pokorným. Opora libereckého Slovanu prý byla identifikována Montpellierem jakožto potenciální náhrada za Nicolase Saint-Rufa, který se má brzy upsat Bastii...

Pokorný: Liberecký podzim začal skvěle, ale skončil hodně špatně

Kapitána Liberce Lukáše Pokorného mrzelo, že Severočeši závěrečné utkání v Evropské lize na hřišti PAOK Soluň prohráli 0:2, protože v případě vítězství by vzhledem k triumfu Fiorentiny nad Karabachem postoupili. Podle třiadvacetiletého stopera tak pro Slovan podzimní část sezony po slibném úvodu skončila hodně trpce.

Můžeme dát podzimu menší růžové brýle, řekl kapitán Pokorný

Kapitán Lukáš Pokorný odehrál vinou zranění v této sezoně v Evropské lize jen pět utkání a fotbalisté Liberce ve všech zvítězili, navíc čtyřikrát s nulou. Obrana v pohárech pod jeho vedením už 443 minut neinkasovala a třiadvacetiletý stoper by byl rád, kdyby se sérii povedlo natáhnout i ve čtvrtek v duelu 6. kola základní skupiny na půdě PAOK...

Pokorný zariskoval a po téměř dvou měsících se vrátil do hry

Liberci chyběli v dnešním ligovém utkání proti Spartě kvůli zdravotním problémům hned tři stopeři a do středu obrany se tak vrátil uzdravený kapitán Lukáš Pokorný. Třiadvacetiletý zadák nastoupil téměř po dvou měsících, přestože po doléčení poraněného kolena ještě není v ideální fyzické kondici. Severočeši s letenským rivalem ve 13. kole doma remizovali 0:0.

Pokorný má poraněné koleno a bude Liberci chybět měsíc

Fotbalistům Liberce bude minimálně měsíc chybět kapitán Lukáš Pokorný. Ze sobotního utkání s Plzní si odnesl poraněné kolenní vazy. Zřejmě kvůli tomu nestihne ani říjnové zápasy reprezentace.

Pokorný si reprezentací splnil sen, za kterým tvrdě šel

Liberecký Lukáš Pokorný prožívá mimořádné období. Nejprve jako kapitán dovedl Slovan do Evropské ligy a ve středu si prožil debut v národním týmu. Splnil si tak zatím ten největší sen.

Můj nejhezčí fotbalový den, řekl Pokorný po nominaci a postupu

Obránce Lukáš Pokorný zažil ve čtvrtek nejhezčí den svého fotbalového života. Třiadvacetiletého stopera nejprve šokovala premiérová nominace do národního týmu a večer dovedl jako kapitán Liberec po výhře 3:0 nad Larnakou do základní skupiny Evropské ligy. Tu si Slovan zahraje ve druhé sezoně po sobě.

Liberečtí věří, že je absence trenéra Trpišovského neovlivní

Hráči Liberce jsou přesvědčeni, že je ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy doma proti Larnace nijak neovlivní absence trenéra Jindřicha Trpišovského na lavičce. Hlavní kouč Slovanu kvůli vykázání na tribunu v úvodním duelu na Kypru bude moci sledovat zápas jen z tribuny a u hrací plochy ho zastoupí trio asistentů.

Chceme opět zažít základní skupinu EL, přeje si liberecký Pokorný

Fotbalisté Liberce ve čtvrtek vstoupí úvodním zápasem 3. předkola na půdě Admiry Wacker Mödling do Evropské ligy a kapitán Lukáš Pokorný věří, že stejně jako vloni dokážou dojít až do základní skupiny. Cítí, že mužstvo má stejně velkou sílu jako před rokem a tréninky jsou dokonce podle něj možná nejkvalitnější za dobu jeho působení v A-týmu.

Je to v Liberci taková aura, že se tu dělají poháry, řekl Pokorný

Zatímco před rokem bojovali Liberečtí v lize o udržení, v této sezoně si díky dnešnímu vítězství 4:2 nad Brnem už tři kola před koncem zajistili účast v evropských pohárech. Trenér Jindřich Trpišovský byl rád, že Slovan uspěl navzdory odchodům některých opor v zimní přestávce a chválil mužstvo za charakter.

Liberec povede na jaře jako kapitán obránce Pokorný

Lukáši Pokornému z Liberce se splnil jeden z dětských snů. Dvaadvacetiletý stoper se jako první odchovanec Slovanu stal v lize jeho kapitánem a na jaře ho čeká těžký úkol převzít pásku po reprezentantovi Davidu Pavelkovi, který v zimě nečekaně přestoupil do Turecka.

Liberec získal z Plzně záložníka Vůcha na hostování s opcí

Vedení Liberce se dohodlo s Plzní na příchodu Egona Vůcha, který už se Slovanem od začátku přípravy trénuje. Severočeský celek získal krajního záložníka na půlroční hostování s opcí. Zároveň prodloužil smlouvy se stopery Lukášem Pokorným a Davidem Hovorkou až do léta 2019.

Pokorný prožil nejhorší scénář a kvůli kartě přijde o Marseille

Liberecký Lukáš Pokorný prožil ve čtvrtek v Evropské lize v Braze dvojnásob smolný zápas. Nejenže musel se spoluhráči vstřebat porážku 1:2 gólem v druhé minutě nastavení, ale navíc inkasoval třetí žlutou kartu v soutěži, která znamená stopku pro další duel. Přijde tak o rozhodující utkání o postup 10. prosinci doma s Marseille.

Góly dávám, jen když to potřebujeme, radoval se Pokorný

Liberečtí dlouho marně dobývali obranu Hajduku Split, až je 10 minut před koncem vysvobodil sváteční střelec Lukáš Pokorný. Teprve dvaadvacetiletý stoper dal teprve svůj druhý gól za A-tým. Tím prvním na jaře zařídil ligovou výhru nad Spartou, která přispěla k záchraně Slovanu, a nyní výrazně přiblížil Liberec k postupu do hlavní fáze Evropské ligy.

Pokorný dal premiérový ligový gól a navrch byl i kapitánem

Liberecký Lukáš Pokorný prožil v sobotu ve 24. ligovém kole proti Spartě životní zápas. Premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zajistil Slovanu nečekanou výhru 2:1, v závěru utkání vedl svůj tým jako kapitán a navrch dokázal odčinit penaltu, kterou zavinil porážku 0:1 v podzimním vzájemném duelu na Letné.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele