Hejda dokázal v podzimním šlágru uhlídat kanonýra Škodu

Důležitou postavou podzimního ligového šlágru mezi hráči Plzně a Slavie se stal stoper Viktorie Lukáš Hejda, který spolu s kolegou ze středu obrany Tomášem Hájkem dokázal spolehlivě uhlídat nákopy na hostujícího kanonýra Milana Škodu. Západočeši vyhráli 1:0 a po 13 kolech mají před obhájcem titulu pohodlný náskok 14 bodů.

Bylo by fajn překonat rekord na Spartě, řekl plzeňský Hejda

Obránce Lukáš Hejda věří, že fotbalisté Plzně navážou na své výkony a výsledky před reprezentační pauzou a symbolicky v nedělním duelu 10. ligového kola na Spartě překonají desátým vítězstvím její nejlepší vstup do sezony z roku 2011. Stoper Viktorie si zároveň nemyslí, že na šlágr bude mít vliv fakt, že letenský soupeř ztrácí na Západočechy už dvanáct bodů.

S FCSB jsme si to doma prohráli sami, litoval obránce Hejda

Obránce Lukáš Hejda byl hodně zklamaný, že plzeňští fotbalisté nezvládli odvetu s FCSB a po porážce 1:4 vypadli z bojů o Ligu mistrů. Podle sedmadvacetiletého stopera si Viktoria domácí zápas 3. předkola prohrála sama a soupeři cestu k postupu usnadnila.

Plzeňský stoper Hejda znovu prokázal střelecké schopnosti

Ač je Lukáš Hejda stoper, může se na něj Viktoria Plzeň spolehnout i v roli zakončovatele. V minulé sezoně se trefil šestkrát, proti pražské Dukle v úvodním kole nejvyšší soutěže vstřelil po přihrávce Patrika Hrošovského první gól Západočechů a odstartoval ofenzivní představení vicemistra.

Nějak se na mě ty góly lepí, smál se plzeňský střelec Hejda

Přestože jako stoper má Lukáš Hejda hlavně obranné úkoly, v této ligové sezoně se mu nebývale daří i střelecky. V dnešním duelu 23. kola v Hradci Králové skóroval už popáté v tomto ročníku a trefou v 81. minutě zajistil hráčům Plzně vítěznou premiéru pod trenérem Zdeňkem Bečkou.

Hejda s Hrošovským se na Slavii těší, vypjaté zápasy mají rádi

Sice půjde o souboj prvního s druhým týmem prvoligové tabulky, plzeňští fotbalisté Lukáš Hejda a Patrik Hrošovský ale nervozitu před nedělním ligovým šlágrem na hřišti Slavie necítí. Oba mají náročné zápasy ve vypjaté atmosféře rádi a vyhledávají je.

Bod je málo, měli jsme vyhrát, uvedl obránce Hejda

Obránce plzeňských fotbalistů Lukáš Hejda viděl příčinu ztráty dvou bodů na Slovácku hlavně v tom, že se nepodařilo překonat důsledný obranný val soupeře. Obhájce titulu měl ve druhém poločase drtivý tlak, do trestného území domácích létal jeden centr za druhým, ale jen po akci v 84. minutě právě Hejda hlavičkou zajistil Viktorii alespoň vyrovnání a bod po remíze 1:1.

Plzeň prodloužila smlouvy s Hořavou, Hejdou a Bolkem

Tomáš Hořava, Lukáš Hejda a Petr Bolek prodloužili smlouvy v mistrovské Plzni o další dva roky. Ve Viktorii tak budou působit minimálně do roku 2019, jelikož měli ještě rok platný kontrakt.

Plzeňský Hejda se dočká šance a věří, že výkonem třeba zaujme

Obránce Lukáš Hejda ve čtvrtečním zápase Evropské ligy na půdě Rapidu Vídeň poprvé v sezoně nastoupí v základní sestavě Plzně. Ve stoperské dvojici nahradí potrestaného lídra defenzivy Václava Procházku, který pyká za vyloučení v minulém utkání ve Villarrealu. Hejda není nijak nervózní a věří, že svou šanci využije a výkonem zaujme.

Hejda byl rád, že si s Teplicemi splnil normu jeden gól na sezonu

Tradiční plzeňští kanonýři v nedělním duelu desátého kola fotbalové ligy s Teplicemi zahazovali šance a tak o třech bodech rozhodl spíše sváteční střelec Lukáš Hejda. Čtyřiadvacetiletý stoper si splnil normu jednoho gólu na sezonu a byl rád, že Západočeši výhrou 1:0 zareagovali na odpolední vítězství Sparty a vrátili se do čela tabulky.

Hejda se o nominaci dozvěděl z internetu, byl to příjemný šok

Nikoli překvapení, ale přímo šok prožil plzeňský fotbalista Lukáš Hejda poté, co se dnes dozvěděl, že je poprvé v nominaci do národního týmu na přípravné utkání s Rakouskem. Nečekal, že by ho trenér Pavel Vrba mohl povolat, proto bude muset odložit plánovanou dovolenou, ale je to prý příjemná komplikace.

Hejda věří, že záskok za Procházku zvládne a pomůže Plzni

Plzeňský Lukáš Hejda dostává v úvodu sezony více prostoru, než sám čekal. Přestože je mezi stopery až třetí v pořadí, kvůli vyloučení Václava Procházky nejprve zaskakoval v odvetě proti Željezničaru Sarajevo, pak si zahrál i proti Příbrami a v úterý by měl znovu nahradit potrestaného Procházku.

Hejda poprvé v Plzni dostal šanci v základu a hned byl hrdinou

Dlouhých 13 měsíců čekal obránce Lukáš Hejda na to, až na ligovou scénu znovu vyběhne v základní sestavě. Včera se plzeňský fotbalista konečně dočkal a hned přispěl brankou k výhře 2:0 nad svým bývalým klubem z Příbrami.

Hejda se dozvěděl o Plzni večer a druhý den už jel na soustředění

Jen 24 hodin dělilo Lukáše Hejdu a Martina Zemana od toho, kdy se dozvěděli o nabídce přestupu do Plzně a chvíle, kdy poprvé obléknou její dres. Rychlost přestupu z pražské Sparty je však nezaskočila, na nové angažmá se oba hodně těší.

Plzeň získala ze Sparty obránce Hejdu a záložníka Zemana

Obránce české reprezentace do 21 let Lukáš Hejda přestoupil ze Sparty do Plzně, která získala z letenského klubu i záložníka Martina Zemana na roční hostování s opcí. Oba ihned vyrazili za Viktorií na soustředění do Rakouska. Další posily už prý Plzeň neplánuje.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele