Další články

Baránek předčasný konec kariéry nebere jako tragédii

Měl nakročeno do národního týmu, s Plzní slavil mistrovské tituly, sledovaly ho kluby ze zahraničí, ale pak přišlo zranění kolena, kvůli kterému musí fotbalista Jan Baránek ve 24 letech ukončit kariéru. Nechtěl riskovat, že by musel dostat umělý kloub. Jako tragédii to však nebere a chce u sportu zůstat v jiné roli.

Plzeňský stoper Baránek musel ve 24 letech skončit s fotbalem

Plzeňský obránce Jan Baránek musel ve 24 letech ukončit kariéru kvůli vleklým problémům s kolenem, které si poranil před rokem a půl. Dvojnásobnému mistru české ligy nepomohly ani tři operace během jediného roku.

Plzeň odletí na soustředění do Španělska bez tří zraněných hráčů

Plzeňští hráči odcestují na druhé herní soustředění do Španělska bez tria zraněných hráčů stopera Jana Baránka, slovenského záložníka Martina Chriena a dlouhodobého maroda Václava Pilaře. Do čtyřiadvacetičlenného kádru úřadujícího mistra a lídra ligové tabulky se pro kemp na jihu Evropy naopak dostali dva dorostenci Filip Vacovský a Lukáš Pihrt.

Baránek o Astře: Byl to zápas blbec

Po více než měsíci se Jan Baránek vrátil do sestavy plzeňských fotbalistů, ovšem první zápas po operaci menisku si představoval jinak. Chybami se podepsal pod čtvrteční prohru 1:2 s Astrou Giurgiu, čímž si český mistr zkomplikoval svou pozici ve skupině Evropské ligy.

Ve formě hrající Baránek na reprezentaci zatím nemyslí

Plzeňští hráči v nejvyšší soutěži už čtyřikrát po sobě neinkasovali, na čemž má podíl i obránce Jan Baránek, který v posledních utkáních navíc září i střelecky. Dvaadvacetiletý stoper má momentálně možná nejlepší formu z ligových obránců, ale na reprezentační dres zatím vůbec nepomýšlí.

Na hráče měsíce v lize kandidují Baránek, Poznar a Škoda

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu první ligy za měsíc listopad kandidují plzeňský Jan Baránek, zlínský Tomáš Poznar a slávista Milan Škoda. Mezi trenéry vzejde vítěz ankety Ligové fotbalové asociace z trojice Karel Krejčí (Plzeň), Bohumil Páník (Zlín) a Roman Pivarník (Bohemians 1905).

Baránek gólem odčinil penaltu a po Spartě sestřelil i Jablonec

Ve čtvrtek se plzeňský Jan Baránek dopustil v nastaveném čase zápasu Evropské ligy proti Minsku penaltového faulu a Viktoria kvůli tomu prohrála 0:1. Dvaadvacetiletý stoper proto bral svůj dnešní gól, jímž rozhodl o ligové výhře 1:0 v Jablonci, jako odčinění svého zaváhání. Připsal si už třetí branku v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Baníku mi bylo líto, přiznal ostravský odchovanec Baránek

Čtyřgólové vítězství v Ostravě sice plzeňského stopera Jana Baránka potěšilo, ale bývalých spoluhráčů z Baníku mu bylo zároveň líto. Ostravský odchovanec po prosincovém přestupu z na západ Čech nezapřel své kořeny.

Baránek má naražená žebra, nejspíš ho nahradí navrátilec Kalas

Čeští fotbalisté do 21 let se v sobotním utkání na mistrovství Evropy proti Srbsku budou muset nejspíš obejít bez stopera Jana Baránka, který má po úvodní prohře 1:2 s Dánskem naražená žebra. Nahradit by ho mohl Tomáš Kalas, který je trenérovi Jakubu Dovalilovi k dispozici po odpykání trestu za tři roky starou červenou kartu.

Plzeň má další posilu, z Ostravy získala obránce Baránka

Plzeň získala během zimní přestávky už třetí posilu. Z Ostravy přivedla obránce reprezentační jednadvacítky Jana Baránka, který s lídrem první ligy podepíše smlouvu na tři a půl roku. Viktoria na začátku prosince už angažovala z Teplic bosenského útočníka Aidina Mahmutoviče a záložníka Egona Vůcha.

Baník si na tři roky pojistil stopera Jana Baránka

Stoper české reprezentační jednadvacítky Jan Baránek prodloužil smlouvu s Ostravou. Čerstvě jednadvacetiletý bek, o nějž měla zájem například Plzeň, podepsal s Baníkem nový kontrakt na tři roky.

Hráče byl povzbudit i Baroš, Baník ale znovu nevstřelil gól

Ostravský stoper Jan Baránek měl na hlavě rozhodnutí důležitého záchranářského duelu Baníku v Brně. I proto, že po jeho hlavě spasila Zbrojovku tyč, skončilo utkání bezgólovou dělbou bodů, která Slezany po vítězství Bohemians 1905 nad Libercem stáhla na poslední místo v tabulce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele