Další články

McClaren si pochvaluje přístup Grafiteho

Wolfsburg za sebou má hodně povedený týden a velkou zásluhu na tom má Grafite. Nejlepší bundesligový střelec z předloňské sezony si znovu vzpomněl, jak dávat branky a zařídil výhry Vlků nad Hamburkem a Freiburgem. Trenér Steve McClaren si přístup brazilského útočníka hodně pochvaluje...

Grafite doufá, že Džeko ve Wolfsburgu zůstane i v příští sezoně

Brazilec Grafite doufá, že jeho útočný partner Edin Džeko odolá letnímu vábení evropských klubů a nakonec opět zůstane ve Wolfsburgu. Džeko je na přestupovém trhu stále lákavým zbožím, přestože letošní sezona z jeho pohledu kvalit té loňské nedosahuje.

Grafite bude hledat formu na týdenní dovolené v Brazílii

Grafite byl loni postrachem všech bundesligových obran, dával jednu branku za druhou a dotáhl Wolfsburg k německému titulu. Letošní Grafite je ale úplně jiný, brazilský útočník už nedává góly jako na běžícím páse a trenér Armin Veh se proto rozhodl k ráznému kroku - svého svěřence poslal na týdenní odpočinek do Brazílie...

Fotbalistou roku v Německu se stal brazilský útočník Grafite

Brazilec Grafite se stal v Německu Fotbalistou roku 2009. Třicetiletý útočník mistrovského Wolfsburgu dostal v tradiční novinářské anketě pořádané magazínem Kicker 331 hlasů a stal se třetím zahraničním hráčem, který ocenění získal. Před ním to v roce 2004 dokázal další Brazilec Ailton a vloni Francouz Franck Ribéry.

Grafite se upsal Wolfsburgu do roku 2012

Nejlepší střelec německé ligy Grafite prodloužil smlouvu ve Wolfsburgu, kterému letos pomohl 28 góly k mistrovskému titulu. Brazilský útočník, jenž měl platný kontrakt ještě na dva roky, uzavřel s klubem vylepšenou tříletou smlouvu do roku 2012.

Džeko se stal nejlepším hráčem bundesligy

Mistrovským titulem skvělá sezona pro Edina Džeka nekončí. Prestižní německý magazín Kicker totiž zvolil bosenského útočníka nejlepším hráčem uplynulého ročníku. V hlasování jej do první pozice navrhli další ligoví fotbalisté.

Střelecké duo Wolfsburgu se asi rozdělí, Džeko zvažuje odchod

Elitní střelecké duo z Wolfsburgu Grafite, Edin Džeko se možná po této sezoně rozdělí. Zatímco Brazilec Grafite vyhlašuje, že chce v klubu zůstat, bosenský kanonýr prý i kvůli odchodu trenéra Felixe Magatha zvažuje přestup.

Wolfsburg míří za titulem. Džeko s Grafitem lámou rekordy

Stačí získat jeden bod v posledním utkání sezóny proti Brémám a Wolfsburg se s jistotou stane německým šampionem. Vlky táhne za historickým triumfem neudržitelná útočná dvojice Grafite, Edin Džeko.

17.05.2009 Aktuality 110 komentářů
Zaujalo nás

Zenit Petrohrad: Iaquinta, nebo Grafite

Zenit Petrohrad se v létě chystá zkvalitnit nepříliš dobře pracující útočnou formaci. Ruský gigant proto intenzivně jedná o příchodu Vincenza Iaquinty z Juventusu Turín a v případě, že se s turínským klubem nedohodne, druhým na řadě je Brazilec Grafite, aktuálně zářící v bundesligovém Wolfsburgu.

Grafite uvažuje nad návratem do Francie

Hlavní tahoun Wolfsburgu v této sezóně se jmenuje Grafite, který dal v posledních čtyřech zápasech šest branek, díky nimž mohou v Dolním Sasku snít o Lize mistrů. Tu si však brazilský útočník v dresu Vlků nemusí zahrát, zájem o něj totiž mají větší kluby...

Grafite zmešká dva zápasy

Dva bundesligové zápasy zmešká útočník Grafite z Wolfsburgu. Dnes ho disciplinární komise německého svazu potrestala za údajnou facku do tváře Federika Balzarettiho z Palerma v přípravném utkání.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele