František Rajtoral Články

Rajtoral by už chtěl nastoupit, rozhodne se po tréninku

Dnešní předzápasový trénink rozhodne o tom, zda fotbalisté Plzně vyběhnou ke čtvrtečnímu utkání Evropské ligy na hřišti Coimbry v sestavě i s reprezentantem Františkem Rajtoralem. Ten si na začátku listopadu natrhl úpon břišního svalu a od té doby chyběl Plzni i národnímu týmu.

Zraněné Rajtorala a Laštůvku v nominaci nahradili Latka a Grigar

Zraněného Františka Rajtorala nahradí v nominaci české reprezentace pro středeční přípravný zápas se Slovenskem Martin Latka. Trenér Michal Bílek musel dodatečně udělat změnu i na brankářském postu, kde zraněného Jana Laštůvku nahradí Tomáš Grigar z Teplic.

Vrba se obává, že na Hapoel nebude moci použít Rajtorala

František Rajtoral dnes nedokončil trénink Viktorie Plzeň a trenér Pavel Vrba zpochybnil jeho start ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Hapoelem Tel Aviv. Věří však, že i v případě ztráty jednoho z klíčových hráčů si jeho tým dokáže poradit a dosáhnout proti izraelskému soupeři potřebné výhry.

Rajtoral bude rád, když mu na reprezentaci zůstane jeho skříňka

Reprezentace se poprvé představí na stadionu Plzně, což přivítali zejména hráči národního týmu z místní Viktorie. Například František Rajtoral doufá, že v kabině bude moci sedět na svém obvyklém místě, aby si nemusel vyklízet skřínku.

Střelce Rajtorala mrzelo, že zastavil gólovou střelu Hory

Nejprve slavil vyrovnávací branku, pak si vyčítal, že sám zastavil možná gólovou střelou plzeňského spoluhráče Jakuba Hory. Rozporuplný zápas má za sebou František Rajtoral. Ze své trefy příliš nadšený nebyl. Převládalo v něm zklamání po konečné remíze 1:1, po které Plzeň propásla šanci vzdálit se na čele ligy konkurentům.

Rajtoral: Bylo to drama, ale fanoušci si to museli užít

Veliké drama, které si fanoušci museli užít. Tak hodnotil odvetu play off Evropské ligy s Lokerenem plzeňský František Rajtoral. Sám k dramatickému průběhu přispěl třemi neproměněnými šancemi. Prý nechtěl připravit fanoušky o radost z postupu, která byla kvůli těsné výhře 1:0 o to větší.

Rajtoral: Za start na ME jsem rád, snad jich bude víc

Svoji úterní premiéru na ME, byť měla epizodní charakter, považuje obránce František Rajtoral za další ze splněných snů. Se střídáním v poslední minutě proti Řecku se ale spokojit nechce. Rád by na Euru nasbíral další starty. Třeba už v sobotu, kdy se čeští fotbalisté popasují s domácím Polskem v přímém souboji o účast ve čtvrtfinále.

Muže na "hraně" těší, že se v Irsku udrželi ve hře o Euro

Do startu mistrovství Evropy zbývá 99 dní a trenér českého týmu Michal Bílek už teď ví, že v květnu budu řešit velké dilema, kterých 23 hráčů na šampionát vzít. Středeční přípravný test v Irsku, poslední test před nominací, mu totiž nabídl další varianty v podobě hráčů ze širšího kádru, kteří v Dublinu nezklamali a řekli si o další šance.

Rajtorala mrzelo, že životní gól neodvrátil vyřazení Plzně

Obránce František Rajtoral se ve čtvrtek dočkal možná životní chvíle, když gólem těsně před koncem nasměroval odvetu fotbalistů Plzně se Schalke 04 ve 2. kole Evropské ligy do prodloužení. Nakonec první vlnu euforie přebilo zklamání z vyřazení, s nímž se jen těžko smiřoval...

Plzeňští si na odvetu proti Schalke věří i bez Horvátha

Ztratili svého klíčového hráče, ale ani absence distancovaného kapitána Pavla Horvátha prý nepodlomí sebevědomí Plzně před odvetou 2. kola Evropské ligy na hřišti Schalke 04. Byť skládat základní sestavu Plzně bez tvořivého záložníka byla v posledních sezonách výjimečná a takřka nemyslitelná věc.

Rajtoral: Od únavového syndromu přes titul a LM k reprezentaci

Když před necelými čtyřmi lety bojoval František Rajtoral s únavovým syndromem a jeho slibně rozjetá kariéra visela na vlásku, myslel jen na své úplné uzdravení. Talentovaný obránce se ale vzepřel osudu a poté, co loni s Plzní získal titul a na podzim si zahrál i věhlasnou Ligu mistrů, se dnes objevil v nominaci národního týmu.

Rajtoral si považoval, jak pomohl k obratu s Bohemians

Jak ligový podzim načal, tak ho také dokončil. Obránce Plzně František Rajtoral stylově orámoval první a šestnácté kolo Gambrinus ligy svými přesnými zásahy. Přestože má plzeňský tým ve svém středu jiné vyhlášené kanonýry, pravý bek Rajtoral byl v pátečním souboji s Bohemians 1905 klíčovou postavou úřadujících mistrů.

Rajtoral bod s Libercem bral

Přestože fotbalisté mistrovské Plzně hned na startu nové sezony klopýtli a uhráli s Libercem doma pouze remízu 2:2, obránce František Rajtoral to za zklamání nepovažoval. Připustil, že Viktorii vstup do ligového ročníku herně příliš nesedl a bod proto bral. Středeční odveta předkola Ligy mistrů s Rosenborgem podle něj bude úplně jiná.

Rajtoral se těší na zápas v rodné Příbrami

Plzeňský obránce František Rajtoral zavítá v páteční ligové předehrávce do Příbrami, kde se před pětadvaceti lety narodil a fotbalově vyrostl. U Litavky má stále mnoho známých, ale tentokrát jim prý nic nedaruje. Bere jen tři body, které by Plzni pomohly upevnit si vedení v tabulce.

Varadi se vrací do Ostravy, Plzeň místo něj získala Rajtorala

Adam Varadi se po roce a půl vrací do Ostravy. Baník získal čtyřiadvacetiletého útočníka z Plzně výměnou za o rok mladšího pravého záložníka Františka Rajtorala.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele