Další články

Zmrtvýchvstání Liverpoolu a Haaland v ráži: 14. kolo Premier League v kostce

Ještě v 86. minutě prohrávali 2:3, přesto se radovali z vítězství. Fotbalisté Liverpoolu totiž povstali z popela, zdolali Fulham 4:3 a udrželi stoprocentní bilanci na domácím stadionu. Obhájci titulu z Manchesteru City naopak remizovali 3:3 s Tottenhamem, což velmi těžce kousal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který po závěrečném hvizdu nemohl přijít na jméno hlavnímu rozhodčímu Simonu Hooperovi.

Manchester i bez Haalanda okouzlil a Potter dokouzlil: 29. kolo Premier League v kostce

Povstání Liverpoolu se v Manchesteru nekonalo. Citizens ho s lehkostí přejeli 4:1 a nutno podotknout, že nešťastného Alissona mohli překonat i vícekrát. Úsměv naopak po závěrečném hvizdu nescházel jinému jihoamerickému brankáři. Emiliano Martínez vynuloval Chelsea, čímž definitivně "zlomil vaz" domácímu trenérovi Grahamu Potterovi. A aby toho nebylo málo, o víkendu přišel o práci také Brendan Rodgers, konkrétně v Leicesteru.

Conteho tiskovka zastínila vše: 28. kolo Premier League v kostce

O čem se v Anglii po víkendu nejvíce diskutuje? O čtyřgólovém koncertu Arsenalu pod vedením dirigenta Bukaya Saky? O exkluzivním voleji Jonnyho Castra z Wolves nebo Alexandera Isaka z Newcastlu? Ne. Vše přebila tisková konference trenéra Tottenhamu Antonia Conteho, který těžce kousal bláznivou remízu 3:3 v Southamptonu, a bez okolků pálil do vlastních řad.

Záchranářské dostihy a Chelsea na kolenou: 25. kolo Premier League v kostce

O minulém víkendu klesli do sestupového pásma, po tomto už zase vystoupali nad něj. Fotbalisté West Hamu a Leedsu potěšili vlastní příznivce výhrou, která jim zajistila kýžený posun v tabulce. Zcela opačné emoce vstřebávali hráči Evertonu a Bournemouthu. Nedařilo se ani posilami nabité Chelsea, jež opět nebodovala bez vstřeleného gólu.

Cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku získal argentinský mistr světa Messi

Cenu The Best pro nejlepšího hráče světa za uplynulý rok podle mezinárodní federace FIFA získal Lionel Messi. Pětatřicetiletý kanonýr Paris St. Germain, který v prosinci dovedl argentinskou reprezentaci k titulu mistrů světa, v tradiční anketě předčil francouzské útočníky Karima Benzemu z Realu Madrid a klubového spoluhráče Kyliana Mbappého.

Nketiahův hřebíček v Haa La Landu: 21. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu před Manchesterem City je stále pětibodový. Gunners totiž gólem Eddieho Nketiaha v 90. minutě zlomili odpor srdnatě vzdorujících United, očekávaný nedělní magnet ovládli 3:2 a odpověděli na jednoznačné vítězství Citizens nad Wolves 3:0, které hattrickem zařídil Erling Haaland. Nejlepší střelec soutěže má na kontě už 25 branek...

Ve Francii se zlobí na Martíneze

Více než sto tisíc lidí přivítalo brankáře mistrů světa Emiliana Martíneze ve čtvrtek v jeho rodném městě Mar del Plata. Centrem slavnosti byla pláž Las Toscas, kde se zápasy z Kataru včetně finálového triumfu Argentiny nad Francií během šampionátu přenášely. Policisté podle médií museli uzavřít několik ulic, aby zabránili chaosu.

Brankář Martínez debutoval za Argentinu teprve loni, na MS byl jedním z hrdinů

Jedním z hrdinů argentinského výběru při cestě za titulem mistrů světa byl i brankář Emiliano Martínez. Třicetiletý fotbalista Aston Villy vychytal Jihoameričanům penaltové rozstřely ve čtvrtfinále s Nizozemskem i v nedělním finále s Francií a stal se nejlepším gólmanem turnaje v Kataru.

Martínez po semifinále: Zbytek světa si na MS přál porážku Argentiny

Argentinci podle brankáře Emiliana Martíneze na mistrovství světa v Kataru při cestě do finále nebojovali pouze se soupeři, ale také se zbytkem světa, který jihoamerického mužstvu přál neúspěch. Gólman Aston Villy tak po semifinálovém vítězství 3:0 nad Chorvatskem cítil velkou satisfakci.

Aston Villa prodloužila s brankářem Martínezem

Emiliano Martínez předčasně prodloužil smlouvu v Aston Ville. Argentinský reprezentant, jenž přišel před rokem a půl z Arsenalu, se birminghamskému klubu upsal do roku 2027...

Solskjaerův hořký konec a Arsenal zpět na zemi: 12. kolo Premier League v kostce

Ostudu s Liverpoolem i nezdar v městském derby ještě "přežil", nejtěžší porážku s nováčkem v historii Premier League už nikoli. Vedení Manchesteru United došla trpělivost a Oleho Gunnara Solskjaera po zisku čtyř bodů z posledních sedmi utkání odvolalo. Norskému trenérovi definitivně "zlomil vaz" výprask 1:4 na stadionu šestnáctého Watfordu.

ALL-STARS Premier League 2020/21

Titul má svého vlastníka, stejně tak vstupenky do evropských pohárů. K definitivnímu završení letošní sezóny Premier League tak schází už jen individuální ceny. Expertní panely Premier League i PFA už zveřejnily užší nominace na nejlepšího hráče ročníku. A teď je řada i na nás v Eurofotbalu.

K čemu De Bruyne? 24. kolo Premier League v kostce

Šestnáct zápasů v řadě. Vítězná série Manchesteru City utěšeně narůstá těžko si nyní představit, že by měla v nejbližších dnech skončit. Za úžasnou formou překvapivě nestojí Kevin De Bruyne, Sergio Agüero nebo Raheem Sterling. Je to dokonalý systém Pepa Guardioly a jeden blyštivý klenot aspirující na cenu pro nejlepšího hráče sezóny.

Salah se probral včas: 21. kolo Premier League v kostce

Takovou střeleckou krizi v Premier League ještě Mohamed Salah nezažil. Šest zápasů bez jediného gólu. Pro egyptského křídelníka zcela mimořádná situace. Stejnou šňůru sice natáhl už na přelomu února a března 2019, ale tehdy alespoň asistoval u jedné vlastní branky Alderweirelda v utkání s Tottenhamem. Vykoupení však přišlo - a pro Liverpool v tu nejvhodnější možnou dobu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele