Další články

Exligoví cizinci: Jak dopadli van Kessel, Paixao nebo Rybalka?

V historii samostatné české ligy na našich trávnících pobíhala spousta cizinců - jejich počet již přesáhl hranici šesti set. Suverénně nejvíce fotbalistů k nám zamířilo ze Slovenska následovaných Brazilci. I osmnáct let po konci jugoslávské války spolu stále bojují Chorvati, Srbové a Bosňané, tentokráte však jen o pomyslnou bronzovou medaili v tomto ohledu.

Delarge odešel z Liberce do Rakouska

Konžský fotbalista Dzon Delarge přestoupil ze Slovanu Liberec do Rakouska, kde bude hrát za Admiru Wacker Mödling. Z kabiny Slovanu odcházejí také Vojtěch Hadaščok a Jiří Pimpara, kteří budou hostovat v druholigové Vlašimi, a Martin Janošík s Douglasem Djikou. Ti obléknou dres Třince.

Delarge po delší době dostal šanci a rozhodl o výhře nad Spartou

Přes dva měsíce musel Dzon Delarge čekat, než znovu dostal šanci v prvním týmu Liberce. Trenér Jindřich Trpišovský mu ji dal v duelu se Spartou a vyplatilo se. Problémový hráč, který dosud nepodával očekávané výkony, jediným gólem rozhodl o cenné výhře.

Liberec odjel na kemp bez Delarge, vyřazen z kádru ale není

Liberečtí odcestovali na soustředění do Turecka bez Konžana Dzona Delarge. Čtyřiadvacetiletý útočník se připravuje pod vedením odborníků ze Slovanu sám, ale vyřazen z kádru není. Má také možnost trénovat s juniorkou.

Disciplinárka bude řešit rasistické chování vůči Delargeovi

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení se Spartou Praha kvůli rasistickému chování diváků vůči libereckému Dzonu Delargeovi v zápase 12. ligového kola. Komise otevřela případ na základě podnětu občanského sdružení Fanprojekt Slovan Liberec a vlastního šetření.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele