Další články

Karlsson dal hattrick, i když kvůli krku celý týden netrénoval

Vynikající formu potvrdil v 19. kole první ligy proti Karviné sparťanský křídelník David Moberg Karlsson. Před týdnem se v Olomouci díky dvěma proměněným penaltám podílel na obratu z 0:2 na konečných 3:2 a dnes se dokonce dočkal premiérového hattricku v české nejvyšší soutěži, kterým výrazně přispěl k výhře 4:3. Švédský záložník prožil mimořádný zápas navzdory tomu, že kvůli problémům s krkem celý týden netrénoval.

Karlsson zlomil penaltové prokletí Sparty, i když ho bolela hlava

Sparťané možná našli nového spolehlivého exekutora penalt. Pražané v předchozím průběhu sezony využili v soutěžních zápasech jen jeden z pěti pokutových kopů, v dnešním duelu 18. ligového kola v Olomouci však David Moberg Karlsson bez problémů proměnil oba pokusy. Šestadvacetiletý švédský záložník dvěma góly otočil stav a zajistil Letenským výhru 3:2.

Myslím, že to byl krok kupředu, řekl Karlsson po výhře Sparty

David Moberg Karlsson rozhodl jediným gólem o vítězství Sparty 1:0 nad Mladou Boleslaví v 16. kole první ligy. Podle švédského útočníka Letenští předvedli lepší výkon než ve středečním ligovém duelu na hřišti poslední Opavy, který vyhráli 3:0. Karlsson věří, že Pražané udělali krok kupředu.

Podle Karlssona bránila proti Budějovicím špatně celá Sparta

Byl jedním z mála hráčů, které mohl sparťanský trenér po utkání s Českými Budějovicemi (2:4) pochválit. David Moberg Karlsson byl autorem prvního gólu, snažil se rozbíjet jihočeskou defenzivu, ale také viděl, jak si jeho tým počínal naivně v obraně.

David Moberg Karlsson o švédském přístupu i chytrém presinku. Koho nechce v české lize?

V prosinci minulého roku přestoupil do Sparty a stal se vůbec prvním Švédem v historii nejvyšší české soutěže. I díky třem gólům a pěti nahrávkám Davida Moberga Karlssona se Sparta z pátého místa během jarní části sezony posunula na třetí a může se těšit na evropské poháry. "Zápasy tady vůbec nejsou snadné," říká po úvodním půlroce v českém fotbalu technicky založený křídelník.

Karlsson při debutu za Spartu slavil výhru a chválil ho Ščasný

Švédský křídelník David Moberg Karlsson poprvé v soutěžním zápase nastoupil za Spartu a hned pomohl k ligové výhře 3:2 nad Duklou. Podle trenéra Zdeňka Ščasného čtyřiadvacetiletý záložník na Julisce splnil přesně to, co se od něj očekávalo.

Do Sparty přichází švédský záložník Karlsson z Norrköpingu

První zimní posilou pražské Sparty se stal švédský reprezentační záložník David Moberg Karlsson z Norrköpingu. Na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku. Sparta oznámila jeho příchod den po porážce 0:1 s Teplicemi, po které na pátém místě ligové tabulky ztrácí na vedoucí Slavii již 15 bodů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele