Dominantní Arsenal a 34 střel Liverpoolu: 17. kolo Premier League v kostce

Anglická nejvyšší soutěž má nového lídra. Stal se jím Arsenal, který až nečekaně snadno přejel dalšího pohárového zástupce z Brightonu. Výsledek 2:0 sice jednoznačnou záležitost dostatečně nevykresluje, hodnocení hostujícího trenéra Roberta De Zerbiho však bezesporu ano. Také na Anfieldu skóre 0:0 neodpovídalo dění na hřišti, ale faktem je, že z 34 střeleckých pokusů Reds sneslo ve šlágru s Manchesterem United měřítko šance jen pár.

Reklama na Premier League, hodnotil Guardiola remízu s Chelsea

Osm branek, dvě penalty, a především obrovské drama do poslední vteřiny. Takovou podívanou nabídlo utkání 12. kola Premier League v němž Chelsea na Stamford Bridge přivítala lídra soutěže Manchester City. Hrdinou domácích se stal paradoxně odchovanec hostujícího celku Cole Palmer, který v 95. minutě proměnil pokutový kop a vyrovnal na 4:4. Manažer oponenta Pep Guardiola měl ale i přes ztrátu dvou bodů dobrou náladu.

Doku nade všemi a blázinec v Londýně: 11. kolo Premier League v kostce

Nejmladším hráčem v historii soutěže, který v jediném utkání zaznamenal pět "kanadských bodů", se v sobotu stal Jérémy Doku z Manchesteru City. Během demolice Bournemouthu zazářil bilancí 1+4 a příznivce na Etihad Stadium zvedal ze sedadel také famózním driblinkem s míčem. Dlouho se bude vzpomínat i na pondělní dohrávku mezi Tottenhamem a Chelsea, v níž padlo pět branek a dalších pět nebylo po kontrole VARu uznáno.

Chelsea se znovu nebála utrácet, Palmer přestoupil z Manchesteru City za 40 miliónů liber

Chelsea znovu vytáhla slušný balík za novou posilu. Cole Palmer se stěhuje do Londýna z Manchesteru City za 40 miliónů liber, dalších 2,5 miliónů liber může poputovat ve formě bonusů. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník a odchovanec The Citizens podepsal v hlavní anglické metropoli na sedm let, prodloužení smlouvy o další rok je možné na základě opce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele