Další články

Dominantní Arsenal a 34 střel Liverpoolu: 17. kolo Premier League v kostce

Anglická nejvyšší soutěž má nového lídra. Stal se jím Arsenal, který až nečekaně snadno přejel dalšího pohárového zástupce z Brightonu. Výsledek 2:0 sice jednoznačnou záležitost dostatečně nevykresluje, hodnocení hostujícího trenéra Roberta De Zerbiho však bezesporu ano. Také na Anfieldu skóre 0:0 neodpovídalo dění na hřišti, ale faktem je, že z 34 střeleckých pokusů Reds sneslo ve šlágru s Manchesterem United měřítko šance jen pár.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Bruno Guimarães se zájemcům prodraží. Brazilec se v Newcastlu dohodl na nové smlouvě

Pětadvacetiletý brazilský reprezentant Bruno Guimarães se údajně po měsících vyjednávání dohodl na nové smlouvě v Newcastlu United. Nový kontrakt by měl trvat do konce června 2028 a obsahovat výstupní klauzuli pohybující se okolo 100 milionů liber, uvedl na sociální síti X Fabrizio Romano.

Manchester i bez Haalanda okouzlil a Potter dokouzlil: 29. kolo Premier League v kostce

Povstání Liverpoolu se v Manchesteru nekonalo. Citizens ho s lehkostí přejeli 4:1 a nutno podotknout, že nešťastného Alissona mohli překonat i vícekrát. Úsměv naopak po závěrečném hvizdu nescházel jinému jihoamerickému brankáři. Emiliano Martínez vynuloval Chelsea, čímž definitivně "zlomil vaz" domácímu trenérovi Grahamu Potterovi. A aby toho nebylo málo, o víkendu přišel o práci také Brendan Rodgers, konkrétně v Leicesteru.

Martinelliho show a historická meta CR7: 10. kolo Premier League v kostce

Je Arsenal po nedělním skalpu Liverpoolu definitivně aspirantem na titul? Dle herního projevu rozhodně ano. Gunners v očekávaném šlágru zvítězili 3:2, pod což se gólem a nezištnou asistencí podepsal Gabriel Martinelli. Jednadvacetiletý Brazilec výkonnostně roste a hlasitě si říká o nominaci na mistrovství světa v Kataru, kde nebude scházet o šestnáct let starší Cristiano Ronaldo. Portugalec vstřelil v Goodison Parku 700. ligovou branku v kariéře.

Ferrari v garáži a kolaps Arsenalu: 37. kolo Premier League v kostce

Ani po předposledním kole a dohrávkách uprostřed týdne není rozhodnuto o titulu, o kvartetu pro příští ročník Champions League, ani o třetím sestupujícím. Esa v rukávu v honbě za mistrovskou obhajobou stále drží Manchester City, přestože na stadionu West Hamu remizoval. Liverpool je o bod zpět po loupeži v Southamptonu, o kterou se postarali ferrari v garáži, jak řadu náhradníků označil trenér Jürgen Klopp. Zcela odlišné emoce naopak vstřebával kouč Arsenalu Mikel Arteta.

Jesusovy hody a samba v Newcastlu: 34. kolo Premier League v kostce

Tak ty zprávy o velikonočním vzkříšení nejsou jen pověry! Gabriel Jesus se poprvé od začátku loňského března trefil v jednom utkání víc než jednou - a hned čtyřmi fíky dal zavzpomínat na odkaz Sergia Agüera. Samba se ale tančila i v Norwichi, kde Joelinton s (tím lepším) Brunem snad definitivně uvrhli Kanárky do druhé ligy...

Jubilejní hattrick CR7 a loupežníci z Brightonu: 33. kolo Premier League v kostce

Padesátý hattrick na klubové scéně, šedesátý v součtu s reprezentací. Cristiano Ronaldo opět ukázal, že je i v pokročilém fotbalovém věku zakončovatelem par excellence. Nebojácný Norwich odjel po jeho galapředstavení s prázdnou a pomalu, ale jistě míří zpět do EFL Championship. Manchester United naopak stále flirtuje s účastí v Lize mistrů i proto, že Brighton vynuloval Tottenham.

Guimarães se vydává do Anglie, stal se posilou Newcastlu

Newcastle United dokončil příchod Bruna Guimarãese z Lyonu. Magpies mohou i s bonusy zaplatit 50,1 milionu eur a s brazilským záložníkem podepsali smlouvu do roku 2026...

Lyon koupil brazilského záložníka Guimarãese

Bruno Guimarães opouští CA Paranaense a vydává se na své první evropské angažmá. O mladého brazilského záložníka byl na starém kontinentu zájem a boj o jeho služby nakonec vyhrál Olympique Lyon, francouzský klub zaplatí dvacet milionů eur, do Jižní Ameriky navíc pošle dvacet procent z dalšího hráčova prodeje...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele