Gyan si v Ghaně získává fanoušky i jako hudební hvězda

Asamoah Gyan patří mezi nejlepší hráče Afriky a nyní si získává slávu i v hudebním průmyslu. Pod pseudonymem Baby Jet natočil spolu s rapperem Castrem dva singly, které bodují v ghanské hitparádě a pomalu pronikají do světa. Právě hudba je pro útočníka Sunderlandu největším koníčkem, což dokazuje i svými tanečky po vstřeleném gólu.

Eto'o je počtvrté nejlepším africkým hráčem

Nejlepším fotbalistou Afriky se stal Samuel Eto'o. Kamerunský útočník Interu Milán získal ocenění jako první hráč v historii ankety počtvrté. V hlasování trenérů a kapitánů 53 afrických reprezentací obsadil druhé místo Asamoah Gyan (Sunderland/Ghana), třetí byl loňský vítěz Didier Drogba (Chelsea/Pobřeží slonoviny).

Nejlepším hráčem Afriky bude Eto'o, Drogba nebo Gyan

Nejlepším fotbalistou Afriky za letošní rok bude útočník. Do závěrečné tříčlenné nominace se dostali Kamerunec Samuel Eto'o z Interu Milán, reprezentant Pobřeží slonoviny Didier Drogba z Chelsea a Ghaňan Asamoah Gyan ze Sunderlandu. O vítězi rozhodne 20. prosince hlasování trenérů nebo technických ředitelů 53 afrických reprezentací.

Eto'o může být počtvrté nejlepším fotbalistou Afriky

Kamerunský střelec Samuel Eto'o útočí na rekordní čtvrté vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu Afriky. Kanonýr Interu Milán je v užší pětičlenné nominaci spolu s obhájcem titulu Didierem Drogbou z Pobřeží slonoviny, jeho krajanem Salomonem Kalouem, Asamoahem Gyanem z Ghany a Seydouem Keitou z Mali.

Drogba a Eto’o favority na cenu pro nejlepšího Afričana roku 2010

Letošní nominaci African Footballer of the Year samozřejmě výrazně ovlivnil letní světový šampionát, jenž se navíc konal právě na černém kontinentě. Nejvíce zástupců má čtvrtfinalista MS Ghana, jejíž největší hvězda Michael Essien ale právě kvůli neúčasti na turnaji v desetičlenném výběru schází.

Gyan je připraven na sunderlandskou výzvu

Asamoah Gyan se připravuje na svou premiéru za Sunderland, který ho v závěru přestupního okna koupil z Rennes. Ghanský útočník se stal nejdražší posilou v historii klubu, zvýšeného tlaku a pozornosti se ale nebojí. Sunderland za 24letého hráče zaplatil přibližně 13 milionů liber.

Sunderland koupil za rekordní sumu Gyana

Dnešní největší přestup Premier League. Dokonce i největší přestup v historii Sunderlandu. Black Cats po dlouhých tahanicích získali z francouzského Rennes kanonýra Asamoaha Gyana. Přestupová částka se údajně vyšplhala až k šestnácti milionům eur.

Gyan ví o třech nabídkách, setrvání v Rennes ale nevyloučil

Asamoah Gyan patřil na mistrovství světa k nejlepším útočníkům a po turnaji je velice žádaným zbožím. Sám prohlásil, že jeho současný zaměstnavatel z Rennes za něj už eviduje tři lákavé nabídky.

FIFA odtajnila nominaci na Zlatý míč

Vedle nominace na nejlepšího mladého hráče letošního MS FIFA dnes zveřejnila rovněž jména deseti fotbalistů, kteří mohou pomýšlet na ocenění Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele