Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Matějů přestoupil z Plzně do týmu nováčka anglické ligy Brightonu

Aleš Matějů přestoupil z Plzně do kádru nováčka anglické ligy Brighton & Hove Albion. Mládežnický reprezentant se klubu z jihu Anglie upsal na tři roky a stane se tak spoluhráčem jiného českého hráče Jiřího Skaláka. Plzeň má podle informací britských médií za jednadvacetiletého krajního beka dostat 2,5 milionu eur (asi 65 milionů korun).

Matějů jedná o přestupu z Plzně k nováčkovi anglické ligy

Český reprezentant do 21 let Aleš Matějů má namířeno z Plzně do kádru nováčka anglické ligy Brightonu, kde by se měl stát spoluhráčem Jiřího Skaláka. Jednadvacetiletý krajní bek odjel do Anglie na lékařské testy a v brzké době by měl podepsat smlouvu. Podle informací iDnes.cz by se cena za přestup měla pohybovat kolem 70 milionů korun.

Zraněného Matějů nahradil v nominaci jednadvacítky na ME Havlík

Z nominace české jednadvacítky na mistrovství Evropy v Polsku vypadl před nedělním úvodním duelem základní skupiny s Německem zraněný pravý obránce Aleš Matějů, který si při pátečním tréninku v Katovicích poškodil zadní stehenní sval. Místo něj trenér Vítězslav Lavička povolal záložníka Marka Havlíka.

Matějů: Konec mrzí, ale můžeme být hrdí

Obránce Aleš Matějů byl po úterní odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů s Razgradem zklamaný, protože plzeňští fotbalisté doma jen remizovala 2:2 a nedohnali úvodní manko 0:2. Autor druhého gólu ale byl rád, že se svými spoluhráči předvedl výkon, na kterém jde stavět...

Matějů přiznal, že gól za Plzeň byl pro jeho psychiku důležitý

Obránce Aleš Matějů premiérovým soutěžním gólem za Plzeň přispěl k výhře 4:2 nad Olomoucí v úvodním domácím čtvrtfinále MOL Cupu. Devatenáctiletý bek přiznal, že pro jeho psychiku byla první branka v novém klubu hodně důležitá.

Plzeň získala z Příbrami talenty Suchana a Matějů

Do Viktorie Plzeň přestoupili mládežničtí reprezentanti Jan Suchan a Aleš Matějů z Příbrami. Oba podepsali smlouvu do léta 2019. Vedení českého mistra teprve rozhodne, zda je zařadí už do přípravy na novou sezonu, nebo je ponechá v Příbrami na hostování.

Suchan doufá, že si jednou na Letné zahraje i v dresu Sparty

Ačkoli fotbalisté Příbrami prohráli na Spartě 1:4, může je těšit to, že cenné zkušenosti nasbíraly jejich velké "náctileté" naděje Jan Suchan a Aleš Matějů. Oba prožili ligový debut v základní sestavě a hned na Letné, kde navíc svými výkony nezklamali.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele