Další články

Mandous podržel Slavii v Aténách několika zákroky, fanoušci ho naštvali lasery

Brankář Slavie Aleš Mandous povedenými zákroky dlouho držel v odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy v Aténách proti Panathinaikosu bezgólové skóre. Potěšilo ho, že i když v 57. minutě nakonec inkasoval, spoluhráče to nepoložilo a závěr takticky dotáhli k remíze 1:1 a postupu do závěrečného play off.

Reprezentaci doplnil Král, Mandous nahradil nemocného Pavlenku

Nominaci české reprezentace na čtyři červnové zápasy Ligy národů doplnil záložník Alex Král. Brankář Aleš Mandous nahradil nemocného Jiřího Pavlenku, který se nakazil koronavirem. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého má nyní 24 hráčů.

Porážku beru na sebe, kluky jsem potopil, prohlásil slávistický brankář Mandous

Brankář Slavie Aleš Mandous vzal domácí porážku 1:3 v odvetném čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s fotbalisty Feyenoordu Rotterdam na sebe. Po jeho obrovské chybě v 59. minutě se nizozemský tým ujal vedení 2:1. Hosté ještě náskok navýšili a v součtu s úvodní remízou 3:3 Pražany vyřadili.

Brankář Mandous si pochvaluje, že prožívá nejlepší období kariéry

Brankář Aleš Mandous si pochvaluje, že prožívá nejlepší období kariéry. Devětadvacetiletý gólman po letním příchodu z Olomouce začal nastupovat ve Slavii, za kterou si připsal čtyři čistá konta po sobě a gól nedostal ani ve čtvrtečním přípravném utkání reprezentace proti Kuvajtu. Při drtivém vítězství 7:0 neměl téměř žádnou práci a vychytanou nulu označil za nejlehčí v kariéře.

Mandous si připsal první nulu ve Slavii, není jasné, zda bude chytat i s Plzní

Brankář Aleš Mandous dostal v dohrávce 3. kola první ligy proti Olomouci přednost před poslední dobou nejistou jedničkou Ondřejem Kolářem a čistým kontem pomohl fotbalistům Slavie k vítězství 1:0. Devětadvacetiletý reprezentant byl nadšený, že se proti bývalému klubu, odkud v létě do Edenu přišel, dočkal své premiérové nuly v dresu Pražanů.

Mandous byl rád, že se dočkal debutu za Slavii a po třech měsících chytal

Brankář Aleš Mandous byl nadšený, že se dočkal premiérového startu za Slavia a po více než třech měsících mohl odchytat zápas. Devětadvacetiletý reprezentační gólman si pochvaloval, že jeho debut v dresu Pražanů proti Slovácku skončil v utkání 7. ligového kola vítězstvím 2:1, mrzelo ho ale to, že neudržel čisté konto. V závěru mu při další šanci hostujícího celku spadl kámen ze srdce.

Reprezentační brankář Mandous přestoupil z Olomouce do Slavie

Pražskou Slavii posílil reprezentační gólman Aleš Mandous. Devětadvacetiletý účastník letošního mistrovství Evropy přestoupil do Edenu z Olomouce a s úřadujícím českým mistrem podepsal nezvykle dlouhou smlouvu až do 30. června 2026. Opačným směrem na Hanou zamířil na roční hostování brankář Jan Stejskal, kterého si červenobílí mohou případně v zimě stáhnout zpět.

Pešek je z nominace na Euro překvapený, přeložil termín svatby

Liberecký Jakub Pešek připustil, že je z nominace na nadcházející soustředění v Itálii a následné mistrovství Evropy překvapený. I proto, že za národní tým dosud odehrál jen jedno utkání. Sedmadvacetiletý křídelní záložník dokonce kvůli možné účasti na šampionátu přeložil na pozdější termín svatbu.

Mandous: Na to, že jsme měli hodinový trénink, to bylo dost dobré

Debutující brankář Aleš Mandous si cenil toho, jaký výkon v Lize národů proti Skotsku podala česká reprezentace v improvizovaném složení poté, co společně absolvovala jeden společný hodinový trénink. Po prohře 1:2 ho mrzelo, že nechytil rozhodující penaltu. Ke střele od Ryana Christieho mu chyběl kousek.

Mandous si debut v české lize užil, mrzela ho jen porážka

Olomoucký brankář Aleš Mandous se v 27 letech dočkal premiérového startu v první lize a rovnou na hřišti lídra soutěže Slavie. Utkání si užil, mrzelo ho jen to, že Sigma neudržela brzké vedení a s Pražany prohrála 1:2. Olomoucký trenér Václav Jílek debutanta po utkání chválil, právě díky jeho výkonu podle kouče nedostali Hanáci v Edenu více gólů.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele