základní část, 5. kolo
16.09.2023 20:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Fortuny Sittard (© AFP)

Fortuna potvrdila dobrou formu a Volendam porazila 3:1

Fortuna v tomto ročníku Eredivisie ještě neprohrála, a i když se pro ní tento sobotní duel s podceňovaným Volendamem nevyvíjel úplně nejlépe, tak po změně stran skórovala hned třikrát a nakonec se raduje z druhého tříbodovému zisku v sezóně. V dosavadních pěti zápasech posbírala již devět bodů a patří jí solidní páté místo, zatímco Volendam po čtvrté porážce v řadě klesl na předposlední sedmnáctou pozici s nulovým bodovým ziskem.

Začátek utkání byl z obou stran nervóznější a v úvodní půlhodině se prakticky nic nestalo, ihned nato začal hrozit mírný favorit. První velkou možnost Fortuny si vypracoval Alen Halilović, ale jeho bombu famózně odvrátil do zámezí pozorný gólman Backhaus. Po následném rohovém kopu měl ještě blíže ke skórování Siovas, jenže ten pouze orazítkoval břevno. Zhruba pět minut před přestávkou ještě zahrozil Sierhuis, nicméně na skvělého Backhause si nepřišel.

Volendam z ničeho nic prorazil ve 41. minutě. Do nečekaného vedení ho dostal Garang Kuol, jehož úchvatná dělovka ze střední distance zaplachtila přímo do pravé šibenice. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse po změně stran zvýšili své obrátky a po dalším zákroku Backhause proti střele Haliloviće se přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání v 59. minutě. Přesnou mušku měl turecký špílmachr Oğuzhan Özyakup, jenž zamířil po zemi k levé tyči.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a vývoj otočil Tijjani Noslin. Čtyřiadvacetiletý útočník využil parádního pasu z křídla v podání Iñiga Córdoby a prudkou hlavičkou před hranicí brankového území nekompromisně rozvlnil síť. Volendam se v následujícím průběhu snažil přidat, avšak žádnou gólovou šanci si nevypracoval a naopak těsně před koncem inkasoval ještě jednou, neboť kýžené trefy se dočkal neúnavný Halilović umístěným pokusem do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele