základní část, 10. kolo
29.10.2023 14:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam zabral proti Excelsioru a po výhře 3:1 opustil samotné dno Eredivisie

Podceňovaný Volendam tentokráte zvládl vyrovnaný souboj s konkurenčním Excelsiorem a i přes nepříznivý vývoj v prvním poločase (0:1) nakonec převrhl misky vah na svou stranu. Ve druhém dějství totiž skóroval hned třikrát a díky vítězství 3:1 nakonec dokráčel ke svému druhému tříbodovému zisku v této ligové sezóně. V tabulce Eredivisie tak opustil poslední osmnácté místo a se sedmi body se posunul na šestnáctou příčku.

Naopak SBV nečekaně prohrálo podruhé v řadě a se třinácti body kleslo na sedmou pozici. Svěřenci trenéra Matthiase Kohlera vstoupili do tohoto nedělního utkání aktivně a do vedení se mohli dostat po necelých dvaceti minutách hry, jenže Twigt těsně nedosáhl na finální přihrávku před prázdnou branku. Přesně po odehrané půlhodině poprvé zahrozil domácí kanonýr Robert Mühren, ale proti jeho dělovce famózně zasáhl brankář Van Gassel.

Hosté z ničeho nic prorazili ve 33.minutě. Excelsior dostal do vedení Couhaib Driouech, jenž na hranici ofsajdu převzal pobídku od El Yaakoubiho a zblízka obstřelil naprosto bezmocného gólmana Backhause. Nicméně domácí po změně stran výrazně přidali a krátce po změně stran si vytvořili dvě solidní možnosti ke skórování, avšak nebezpečné rány aktivního Twigta s Mührenem brilantně zneškodnil strážce SBV.

Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání v 53. minutě - skórovat dokázal Benaissa Benamar, který po vynikajícím pasu Flinta hlavou překonal marně se natahujícího Van Gassela. Neuběhly ani další čtyři minuty a Volendam dokonce otočil vývoj, protože Mühren po úvodní neúspěšné hlavičce s velkým štěstím dorazil balón do sítě. Krátce po hodině hry chtěl skórovat Ould-Chikh, jenže jeho kroucený projektil orazítkoval vzdálenější spojnici.

FC definitivně rozhodlo o svém úspěchu v 71. minutě, kdy Milan de Haan po zpětné přihrávce před branku obral o míč školácky chybujícího Van Gassela a z necelého metru snadno zamířil do zcela odkrytého prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele