základní část, 30. kolo
22.04.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Návrat Cocuho Vitesse nepomohl, domácí favorit totiž jen remizoval s Excelsiorem

Celek z Arnhemu se v předchozích dvou kolech musel obejít bez svého trenéra Phillipa Cocuho, který nedávno podstoupil operaci slepého střeva, nicméně v tomto sobotním utkání 30. kola ho jeho hráči příliš nepotěšili. Po dvou předchozích výhrách se totiž nedokázali prosadit proti zachraňujícímu se Excelsioru a s bezbrankovou remízou nemohou být spokojeni. V tabulce i proto zůstávají na třináctém místě s jednatřiceti body.

Rotterdamský klub naopak navázal na předchozí úspěch s Go Ahead (2:1) a získal nesmírně cenný bod, i přesto klesl na šestnáctou barážovou příčku s osmadvaceti body o skóre za patnáctý Emmen. První poločas tohoto duelu příliš zajímavých momentů nenabídl a za zmínku stojí jen šance Kozlowskiho zhruba deset minut před přestávkou, jehož bombu z hranice šestnáctky famózně odvrátil nad svou branku pozorný gólman Van Gassel.

Domácí po změně stran přidali a v rozmezí 49. - 51. minuty si vytvořili hned dvě dobré možnosti ke skórování. Po rohovém kopu z pravé strany se chtěl prosadit aktivní Kozlowski, který hlavičkoval ze sedmi metrů, ale jeho oblouček orazítkoval bližší tyč. Ihned na to po vynikající práci Manhoefa na levém křídle stanul stejný hráč zcela zapomenut před hostujícím strážcem, jenže tváří v tvář ho nepropálil.

Vitesse v následujícím průběhu jen marně dobývalo branku Excelsioru a téměř až do samotného konce se k ničemu nebezpečnému nedostalo. O svém úspěchu přeci jen mohlo rozhodnout v první nastavené minutě, ovšem volej Isimata-Mirina proletěl o decimetry vedle levé konstrukce. V domácím dresu zůstal jen na lavici náhradníků český obránce Tomáš Hájek.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele