základní část, 30. kolo
23.04.2023 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead zvládlo po dohrávce i duel s konkurenční Fortunou a je krůček od záchrany

Celek z Deventeru se ještě před týdnem nacházel v těsné blízkosti sestupového pásma, ale nyní dokázal zvítězit na ligové scéně podruhé za sebou a v tuto chvíli ještě může zabojovat o pohárové příčky. Po skalpu Waalwijku (3:2) i Fortuny (2:0) se posunul na desáté místo Eredivisie se šestatřiceti body a za osmým Waalwijkek zaostává o pouhé dva body, naopak klub ze Sittardu klesl na dvanácté místo s dvaatřiceti body.

Svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze prohloubili svou krizi, protože prohráli již potřetí za sebou a k tomu opět neskórovali, velmi nelichotivé skóre 0:9 si za rámeček určitě nedají. Fortuna si tedy komplikuje svou cestu za záchranou, protože před šestnáctou barážovou pozici Excelsioru už je o pouhé čtyři body. Domácí vstoupili do nedělního zápasu lépe a krátce po odehrané čtvrthodině se mohli uklidnit díky zásahu Willuma Willumssona.

Čtyřiadvacetiletý islandský záložník se po rohovém kopu z pravé strany a několika následných odrazech nejlépe zorientoval před brankou a z bezprostřední blízkosti nakonec dorazil míč do sítě za záda brankáře Pandura. Domácí chtěli navýšit náskok ve 28. minutě, jenomže okamžitou střelu Linthorsta na poslední chvíli zablokoval dobře postavený Embaló.

Go Ahead mělo navrch také po změně stran a hned několikrát se musel blýsknout Pandur, domácí přeci jen přidali druhý rozhodující gól v 75. minutě. Skórovat totiž dokázal teprve dvacetiletý belgický záložník Xander Blomme, jenž při čtvrtém startu v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal svou premiérovou trefu, když ani ne po dvou minutách strávených na hřišti vypálil ze čtrnácti metrů a zavěsil přímo do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele