základní část, 30. kolo
21.04.2023 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wim Jonk (© AFP)

Volendam si poradil s Cambuurem a téměř jistě ho odsoudil k sestupu do druhé ligy

Poslední tým Eredivisie Cambuur nezvládl ani páteční předehrávku 30. kola na půdě nováčka z Volendamu a po porážce 0:2 je téměř jisté, že po dvou letech strávených mezi elitou poputuje zpět o patro níže. Celek z Leeuwardenu totiž stále má na kontě pouhých šestnáct bodů a čtyři kola před koncem zaostává za šestnáctým Emmenem o téměř nedostižných devět bodů. Naopak FC se k vytoužené záchraně výrazně přiblížilo.

Domácí celek totiž přerušil svou třízápasovou sérii bez vítězství a se třiceti body si upevnil čtrnácté místo v tabulce, před šestnáctým Emmenem si momentálně vytvořil nadějný pětibodový náskok. Přitom svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho byli v úvodu zápasu aktivnější a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili dvě slibné příležitosti, ale Jacobs nejprve mířil těsně vedle levé tyče a poté Hoedemakers uklidil svůj volej o kousek nad břevno.

Volendam se dostal z ničeho nic do důležitého vedení ve 39. minutě. Šestadvacetiletý obránce Damon Mirani se po rohovém kopu z pravé strany pověsil do vzduchu a i přes zákrok brankáře Ruitera nadvakrát dopravil balón do sítě. Domácí chtěli navýšit svůj odstup od soupeře ve čtvrté nastavené minutě první půle, ovšem Mirani po rohovém kopu mířil příliš vysoko.

Výběr vedený koučem Wimem Jonkem lépe vstoupil do druhého dějství a podruhé skóroval po necelé hodině hry, avšak úspěšný pokus Daryla van Mieghema přeci jen nebyl uznán kvůli milimetrovému ofsajdu. Stejný hráč opět zahrozil v 65. minutě, jenže tentokráte ho brilantním zákrokem vychytal gólman Stankovič. FC mělo navrch také ve zbývajícím průběhu a druhou uklidňující trefu přidalo v poslední minutě základní hrací doby, neboť podruhé v tomto střetnutí skóroval hlavou Mirani po výtečně zahraném rohu Eitinga.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele