základní část, 27. kolo
19.03.2022 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Go Ahead zabralo a v nováčkovském souboji s Cambuurem hladce vyhrálo o tři góly

Celku z Deventeru se v předchozích týdnech výsledkově příliš nedařilo a postupně se přibližoval k sestupovému pásmu, ovšem nyní zvládl důležitý zápas s Cambuurem a po celkem pohodlném vítězství 3:0 se v tabulce udržel na dvanáctém místě se třiceti body, před šestnáctou barážovou pozicí Fortuny si vytvořil již osmibodový odstup. Naopak SC prohlubuje svou krizi a ve zbývajícím průběhu potřebuje zabrat.

Hosté se až do konce sezóny musejí obejít bez svého trenéra Henka de Jonga (zdravotní důvody) a na jejich výkonu se jeho absence zřejmě podepsala. V tuto chvíli prohráli hned šestkrát z předchozích sedmi ligových duelů. V Eredivisii jim sice stále patří solidní deváté místo s třiatřiceti body, ostatní konkurenti se na něj však neustále dotahují. Domácí začali mnohem aktivněji a úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě solidní možnosti.

Nejprve se na pravé straně zjevil rozběhnutý Iñigo Córdoba a snažil se zakončit z hodně ostrého úhlu, ovšem jeho tvrdá rána skončila v bližší boční síti. Vzápětí se po rohovém kopu Rommense probojoval k hlavičce Kuipers, ale ani on nemířil do prostoru tří tyčí. Go Ahead se přeci jen dočkalo vedoucího gólu krátce po odehrané polovině úvodního dějství, kdy po dalším rohu Rommense usměrnil svou hlavičku k protější tyči Joris Kramer.

Domácí hrozili také v následujícím průběhu a svůj náskok dokázali pojistit necelých deset minut před přestávkou. Po přímém volném kopu Kuiperse hlavičkoval z deseti metrů Luuk Brouwers a i přes zákrok brankáře Bose přeci jen dopravil balón do sítě s pomocí pravé konstrukce. Cambuur byl i po změně stran prakticky bezzubý v ofenzívě a potřetí inkasoval v 77. minutě, neboť Mats Deijl předvedl dostatečný důraz na hranici šestnáctky a mezi dvěma protihráči zamířil po zemi přesně do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele