základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cambuur si zajistil definitivní záchranu, naopak Willem ji po remíze 1:1 nemá ve svých rukách

Willem se zuby nehty snaží udržet mezi nizozemskou elitou, ovšem po remíze 1:1 v Leeuwardenu není jeho situace před posledním kolem příliš růžová. V tuto chvíli se nachází na sestupovém sedmnáctém místě se ziskem třiceti bodů a za šestnáctou Fortunou i patnáctou Spartou zaostává o body dva. Na závěr potřebuje porazit silný Utrecht a zároveň musí doufat, že jeho dva zbývající rivalové nebudou úspěšní.

Celek z Tilburgu by určitě chtěl alespoň proniknout do nevyzpytatelné baráže. Vzhledem k aktuálnímu skóre by kromě vlastního tříbodového zisku potřeboval, aby buď Fortuna nevyhrála v Nijmegenu, nebo aby Sparta prohrála v Almelu s Heraclesem. SC se po třetím nerozhodném výsledku v řadě vyhouplo na dvanácté místo se šestatřiceti body a určitě tak nesestoupí, závěrečný duel v Groningenu si tedy může především užít.

Nováček letošního ročníku by dokonce mohl poskočit i na osmou příčku zaručující dodatečné play-off Konferenční ligy, ale tato šance se spíše pohybuje v teoretické rovině. Domácí výběr byl v prvním poločase aktivnějším týmem a úvodní možnost si vypracoval po necelých dvaceti odehraných minutách. Šestadvacetiletý útočník Issa Kallon po chybě jednoho z hostujících hráčů a finální přihrávce Uldriķise stanul zcela osamocen ve středu pokutového území, jenže ve stoprocentní možnosti trestuhodně vyhořel a balón poslal vysoko nad břevno.

SC se přeci jen dostalo do vedení těsně před poločasovou přestávkou. Sekou Sylla se po akci na levé straně opřel do odraženého balónu z více jak třiceti metrů a svůj úchvatný projektil poslal přímo do levé šibenice kolem plachtícího gólmana Wellenreuthera.

Hosté dokázali srovnat stav deset minut po výměně stran, kdy Derrick Köhn utekl od půlící čáry, hezkou kličkou se zbavil bránícího Ter Heideho a pak mezi jeho nohama usměrnil míč z patnácti metrů přesně do protějšího spodního růžku. V následujícím průběhu se až do samotného konce nic zásadního nestalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele