základní část, 4. kolo
11.09.2021 18:45 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Přestřelka nováčků Eredivisie: Cambuur doma porazil Go Ahead Eagles

Dvě branky v prvním poločase, dalších pět po obrátce. Souboj dvou letošních nováčků Eredivisie vyústil v poměrně ostrou přestřelku, kterou ve druhém dějství výrazně lépe zvládl Cambuur, jenž se nakonec radoval ze třígólového vítězství. Mužstvo Go Ahead Eagles hlavně doplatilo na mizerný vstup po změně stran, během šesti minut inkasovalo celkem třikrát.

Oba týmy se v ofenzívě snažily propracovat k vedení už od úvodních chvil, nicméně první přesný zásah tohoto utkání přišel na řadu přece trochu později, konkrétně ve 36. minutě. Kuipers přiťukl svou hlavou míč do vápna na Brouwerse, jenž z vyložené pozice snadno překonal brankáře Stevense. Domácí každopádně zvládli ještě do obrátky vyrovnat, prudký centr zleva od Kallona zužitkoval hlavičkou z hranice brankového území Boere.

Jak dobře zakončil Cambuur první půli, tak dobře vstoupil do té druhé. Jeho gólová lavina byla oním rozhodujícím momentem tohoto souboje. Nejprve zaúřadoval v 50. minutě Boere, který si tak zapsal na své konto již druhý přesný zásah, to když udělal kličku gólmanovi Hahnovi a zacílil do poloprázdné brány. V 53. minutě udeřil po standardní situaci hlavičkou Tol, který využil pas zleva od Mauluna. A v 56. minutě se Cambuur radoval potřetí v průběhu několika málo okamžiků, přihrávka Schmidta doputovala až k volnému Jacobsovi, jemuž nedělalo problém z blízkosti zamířit do zcela odkrytého prostoru branky.

Výběr z Deventeru mohl na tyhle tři inkasované rány opravdu hodně stěží reagovat. Domácí si pohodlný náskok bez větších obtíží hlídali, navíc ho pojistili ještě patnáct minut před koncem základního hracího času, jelikož skóroval Kiss, jemuž se nadmíru vyplatil vysoký presing. Go Ahead Eagles se zdařilo o tři minuty později jenom kosmeticky upravit finální skóre. Iňigo Córdoba si vybral v šestnáctce správný prostor, pas Bakkera po přímém volném kopu našel právě jeho, a španělský záložník tak hlavou mohl přelstít Stevense.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele