základní část, 15. kolo
06.12.2015 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - Cambuur Leeuwarden 3:0

Fotbalisté Tilburgu navázali na minulé úspěšné vystoupení s Twente a v domácím prostředí zvládli další důležité střetnutí o záchranu s konkurenčním Cambuurem. Po přesvědčivém výkonu zvítězili vcelku snadno po výsledku 3:0 a v tabulce se udrželi na patnácté pozici se čtrnácti body, před Twente si nyní vytvořili už čtyřbodový náskok. Hosté ani v patnáctém ligovém kole nezvítězili a v tomto ohledu jsou jediným celkem celé Eredivisie.

Hosté se nacházejí na sedmnáctém místě se sedmi body o dva body před posledním De Graafschapem. Willem šel do vedení ze své první vážnější akce už ve 12. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany z dobrých třiceti metrů si na zadní tyč naběhl Guus Joppen a z hranice brankového území z ostrého úhlu umístil balón hlavou ke vzdálenější tyčce. V dalších minutách se skvěle prezentovaly obě defenzívy.

K vidění byly pouze střely z velké vzdálenosti, oba výběry měly problémy v rozehrávce. Další gólová možnost byla k vidění až po hodině hry. Navýšit vedení domácího celku mohl van der Velden, který vypálil velmi tvrdě zhruba z dvanácti metrů a gólman Zienstra balón vyrazil po perfektním zákroku. Postupem času hráli hosté na stále větší riziko a to se jim v závěrečné desetiminutovce nevyplatilo, nakonec inkasovali ještě dvakrát.

V 80. minutě po rohovém kopu z pravé strany na bližší tyč lehce tečoval míč nejlepší střelec Tilburgu Erik Falkenburg a ten se nakonec došoural za brankovou čáru. O sedm minut později zahrozili domácí znovu po standardní situaci, nicméně tentokráte po hlavičkovém pokusu skvěle zasáhl brankář Zienstra a u své levé tyče vytěsnil balón na rohový kop. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel za další dvě minuty Stijn Wuytens.

Ten se postavil k zahrání přímého volného kopu z dobrých dvaadvaceti metrů a z pravé strany famózně zakroutil míč kolem zdi k bližší tyči, Zienstra se po jeho pokusu natahoval marně. V příštím utkání přivítá Cambuur dobře hrajícího nováčka z Nijmegenu, Tilburg zavítá na půdu konkurenčního Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele