základní část, 4. kolo
30.08.2015 14:30 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Cambuur Leeuwarden 4:1

Vitesse Arnhem zatím úřaduje v domácím prostředí a nyní bez větších potíží porazilo Cambuur, který naopak zažívá velkou krizi. Favorit utkání zvítězil snadno 4:1 a se sedmi body se posunul už sedmou příčku Eredivisie. Cambuur po úvodní remíze se Zwolle prohrál již třikrát v řadě a to navíc s hrůzostrašným skóre 2:12, v tabulce je tak předposlední s jediným bodem a nedávná porážka 1:6 od Heracles ho evidentně poznamenala.

Domácí výběr se dostal do vedení už ve 2. minutě z pokutového kopu. Mac-Intosh totiž ve vápně fauloval Nathana a navíc obdržel žlutou kartu, míč na penaltový puntík si následně postavil Lewis Baker. Ten vypálil k pravé tyči do horní poloviny branky, a i když gólman Nienhuis vystihl směr střely, tak na balón již nedosáhl. Stejný hráč se o pět minut později postavil k zahrání přímého volného kopu a zakroutil balón o metr vedle pravé tyče.

Hostům se podařilo vyrovnat po necelé půlhodině hry. Po centru z pravé strany si na hranici šestnáctky zpracoval efektivně míč Sander van de Streek a nádhernou pumelicí k bližší tyči rozvlnil síť. Nicméně Vitesse opět vedlo ve 32. minutě. Po přihrávce na pravou stranu si posunul balón blíže do středu do pokutového území Rashica a vystřelil. Jeho nepříliš prudkou ránu vyrazil Nienhuis jen před sebe a dorážející Abiola Dauda neměl problém se zakončením.

V poločasové přestávce došlo ke změně gólmanů na straně hostů a Nienhuise nahradil Zeinstra. Hostující strážce poprvé zasahoval po necelé hodině hry, kdy po ráně Nathana na zadní tyč skvěle odvrátil balón na rohový kop. V 66. minutě zahrávalo Vitesse druhou penaltu, když Bakera fauloval Heerings a také dostal žlutou kartu. Baker ale podruhé z jedenácti metrů neuspěl, trefil pouze břevno.

Zhruba čtvrthodiny před koncem střílel těsně vedle vzdálenější tyče střídající Ibarra, Arnhem navýšil svůj náskok až v samém závěru. Nejprve v 85. minutě po rohovém kopu Bakera a několik hlavičkových soubojích nakonec přistál míč na hlavě Gurama Kašii a ten neměl se zakončením zblízka větší problémy - 3:1. V poslední minutě se po centru za obranu prodral mezi dvěma protihráči další střídající hráč Dominic Solanke a přízemní nezištnou střelou k levé tyči uzavřel gólový účet nedělního utkání.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele