základní část, 17. kolo
20.12.2015 12:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Cambuur Leeuwarden 1:4

Fotbalisté Cambuuru nabrali po vítězství nad Nijmegenem druhý dech a tentokráte s naprostým přehledem zvítězili na půdě konkurenčního Excelsioru po výsledku 4:1. V tabulce se tak po delší době dostali se třinácti body na šestnácté místo tabulky o skóre před konkurenční Twente. SBV zakončí letošní rok na čtrnácté pozici se sedmnácti body. Výhru hostů i tentokráte režíroval nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche.

Ten zaznamenal první dvě branky svého týmu a na kontě už má devět ligových zásahů. Leeuwarden vstoupil do duelu velmi aktivně a už po necelé čtvrthodině hry se mohl dostat do vedení. Po centru z levé strany se dostal do zakončení právě Ogbeche, který jemnou tečí z hranice brankového území usměrnil balón o pár decimetrů vedle pravé tyče. Nicméně stejný hráč otevřel skóre nedělního zápasu ve 34. minutě.

Po přihrávce Jamira Monteira z pravé strany si posunul míč středem hřiště a pravačkou vypálil, jeho pokus z dobrých pětadvaceti metrů zapadl přímo k pravé tyči, brankář Muyters se po této střele natahoval marně. Po změně stran začal tlačit Excelsior a zhruba po pěti minutách mohlo být vyrovnáno. Po obrovském závaru v pokutovém území Cambuuru nejprve zasahoval brankář Nienhuis, pak mu po střele z deseti metrů pomohlo břevno.

V 56. minutě hlavičkoval těsně nad nabíhající Fischer, o minutu později protlačil Hasselbaink míč k van Weertovi a ten z dobré pozice minul prostor tří tyčí. Po hodině hry zahrozil Excelsior ještě dvakrát. Nejprve Nienhuis skvěle vyrazil ránu Karamiho, následně mířil ze střední vzdálenosti těsně vedle levé tyčky Auassar. Nicméně ve druhé polovině druhého poločasu hosté přidali. Nejprve Muyters vyrazil ránu Jacka Byrneho, pak už skóroval Ogbeche.

V 71. minutě nedůrazně odvrátil Fischer přihrávku z levého křídla od střídajícího van de Streeka a nabíhající nigerijský kanonýr z úhlu zamířil ke vzdálenější tyči. Hosté vsítili třetí branku v 88. minutě, když po krásné narážečce s van de Streekem prošel do středu šestnáctky Byrne a střelou po zemi obstřelil bezmocného Muyterse. V první nastavené minutě přidal čtvrtý gól Monteiro, který po přihrávce Narsingha z první zakroutil míč k levé tyči. SBV sice korigovalo výsledek o minutu později zásluhou Kevin Vermeulena, ovšem to už byl pouze čestný úspěch.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele