základní část, 8. kolo
03.10.2015 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - Cambuur Leeuwarden 1:1

Hráči Cambuuru nedokázali ani ve svém osmém zápase v novém ročníku dosáhnout na tříbodový zisk a v souboji s nováčkem z Rody získali svůj čtvrtý remízový výsledek v sezóně, navíc je to jejich třetí remíza v řadě za sebou. Hosté i po tomto kole pravděpodobně zůstanou na sedmnácté pozici se čtyřmi body. Roda jich má na kontě jedenáct, své čekání na ligové vítězství protáhla již na čtyři utkání.

Za hosty skóroval už pošesté v sezóně čerstvě jednatřicetiletý nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche přesně po odehrané půl hodině, konečnou remízu zařádil zhruba dvacet minut před koncem Tom van Hyfte, který letos v Eredivisii vstřelil svou třetí trefu. V úvodu zápasu se hrálo z obou stran velmi opatrně, nicméně míč měla v držení Roda a dostala se také do první vážnější možnosti sobotního střetnutí.

Ve 24. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti Boyake a brankář Nienhuis dokázal vytěsnit jeho přízemní pokus na rohový kop. Hosté prorazili ve 30 minutě, do vedení je dostal právě Ogbeche. Rohový kop z levé strany zahranný na zadní tyč vrátil jeden z hostujících hráčů před branku a nigerijský špílmachr vyskočil ve skrumáži nejvýše, z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Stejný hráč mohl dostat Cambuur do dvoubrankového vedení o pět minut později.

Ten po nádherné kolmici za obranu postupoval zcela sám na gólmana van Leera, dostal se však do ostrého střeleckého úhlu a míč napálil pouze do boční sítě. Za další čtyři minuty vypálil velmi jedovatě Boyake z hranice pokutového území, jenže jeho skvělou ránu zastavila tyč. Po změně stran domácí znovu tvořili hru a hosté se spíše bránili, o vyrovnání se postaral van Hyfte v 72. minutě.

Ten vystřihl luxusní trefu, když po centru van Peppena z levé strany zvolil akrobatický způsob zakončení a z deseti metrů zamířil dokonale přímo pod horní tyčku. Do poslední vyložené šance se dostali hosté v 86. minutě a chybělo opravdu málo, aby dosáhli na první letošní vítězství. Po přesném přízemném pasu Narsingha pálil z hranice brankového území střídající Houtkoop a nakonec orazítkoval pouze bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele