základní část, 31. kolo
17.04.2016 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Cambuur Leeuwarden 2:1

Fotbalisté Cambuuru nedokázali na půdě Nijmegenu uhrát ani bod a i nadále jsou posazeni na dně tabulky. Nijmegen se naopak díky vítězství 2:1 posunul na sedmou příčku, která v tuhle chvíli zajišťuje účast v play-off Evropské ligy. Branky začaly padat po přestávce, za domácí skórovali Navarone Foor a Mihai Roman, za hosty snižoval Jergé Hoefdraad.

Nijmegenský trenér Ernest Faber minulý týden zkusil v Utrechtu hrát s pěti obránci a jeho taktika nebyla příliš úspěšná, takže tentokráte se vrátil k obvyklému rozestavení 4-3-3. Jako by však domácí i tak nebyli úplně ve své kůži. Soupeř na ně vyrukoval od prvních minut aktivním fotbalem a zpočátku měl k dispozici několik rohových kopů.

Každopádně šance si tvořil NEC. Nejprve v 7. minutě vyslal Kane pěkný pas na Christiana Santose, jenže ten selhal v zakončení, po čtvrthodině hry zahrozil z levé strany Foor, jehož střela postrádala přesnost i razanci, i tak však gólman Nienhuis musel zasáhnout. V dobré pozici se ocitl i Dumic, jeho hlavička ale skončila mimo.

Cambuur měl také hned několik možností na to, aby otevřel účet utkání. Skórovat se snažil Barto, avšak svá mířidla neseřídil zcela ideálně, Hoefdraad následně nedokázal proměnit hned dvakrát. Na druhé straně vyslal ostrou jedovku zleva Limbombe, dorážet se nepodařilo ani Christianu Santosovi, takže Nienhuis odolal.

Hosté se snažili směrem dopředu ještě více zvýšit aktivitu nasazením útočníka van Veena, byli to ovšem nakonec oni, kdo inkasoval jako první. Christian Santos v šestnáctce pod tlakem ještě vystřelit nedokázal, situaci však dobře vyhodnotil Foor, který dotlačil míč za brankovou čáru. A v 69. minutě zvýšil náskok přesným pokusem k tyči náhradník Roman.

Domácí neměli vyhráno. Mizerná rozehrávka brankáře Jonese vedla k tomu, že se v ofsajdu sice ocitl van Veen, ten ale nechal chytře hrát Hoefdraada, jenž se snadno prosadil. Cambuur se i nadále snažil o vyrovnání, měl k dispozici několik dalších rohových kopů, nicméně Jones už jakýmsi pološancím týmu z Leeuwardenu odolal.

Autor: Patrik Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele