základní část, 32. kolo
21.04.2016 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Willem II 1:1

Veledůležitý zápas o záchranu nakonec skončil remízou 1:1 a ta ani pro jeden celek v podstatě nic neřeší. Domácí Cambuur je v tuto chvíli v hodně obtížné situaci, s osmnácti body je stále poslední a jeho manko na předposlední De Graafschap se dvě kola před koncem zvýšilo na čtyři body. V příštím kole navíc zavítá na půdu obhájce mistrovské trofeje z PSV a momentálně to tedy vypadá, že se sestupu do druhé ligy nevyhne.

Hostující Willem má na kontě šestadvacet bodů a posunul se na patnáctou příčku o skóre před Excelsior, se kterým si to ve dvou zbývajících kolech rozdá na dálku o vyhnutí se baráži. Domácí výběr byl od začátku odhodlán zvítězit, dostal se dokonce i do vedení a svého konkurenta jasně přestřílel. Nicméně vyložených možností nebylo k vidění příliš mnoho a Tilburg nakonec s vypětím všech sil uhrál důležitý bod.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo bez větších příležitostí, poté se domácí výběr dostal z ničeho nic do vedení ve 24. minutě. Po centru Byrneho z levé strany si ke vzdálenější tyči naběhl Jamiro Alvarenga a hlavou zblízka usměrnil balón do sítě za záda bezmocného brankáře Lamproua. Nicméně hosté se nevzdali a o tři minuty později se okamžitě vrátili do boje o vítězství, když se dokázal prosadit Jordens Peters.

Ten se po rohovém kopu z pravé strany dostal k odraženému míči na hranici brankového území a z voleje ho usměrnil přesně k pravé tyčce, brankář Nienhuis pouze zůstal zkoprněle stát a neměl šanci zasáhnout. Z táboru obou týmů byla v dalším průběhu cítit velká nervozita, vázla rozehrávka a ani jeden gólman neměl příliš práce. Do konce utkání byla k vidění už pouze jedna gólová možnost, v ní se ocitli domácí v 58. minutě.

Po dlouhém centru z levého křídla se do míče z rohu brankového území opřel z voleje van de Streek a brankář Lamrpou musel s vypětím všech sil vyrazit míč na břevno, který se následně snesl do zámezí. Cambuur byl ve zbývajícím průběhu aktivnějším výběrem, jenže na důležité tři body již nedosáhl. Jeho záchranářské ambice jsou nyní pouze v teoretické rovině. Tilburg v příštím kole přivítá v domácím prostředí třetí Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele