základní část, 18. kolo
16.01.2016 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - SBV Vitesse 0:2

I pod vedením dočasného trenéra Roba Maase se podařilo Vitesse potvrdit roli favorita a z půdy zachraňujícího se Cambuuru si domů odvezlo všechny body. Vítězství se ovšem v žádném případě nerodilo lehce, do vedení hosty dostal Milot Rashica a výsledek pojišťoval až v závěru Valeri Kazaišvili.

V chladném a deštivém počasí vstoupily oba celky do svého prvního soutěžního zápasu nového roku. Hosté byli přece jenom o něco nebezpečnějším mužstvem. Po spolupráci Rashici a Solankeho se do šance snažil probít Brown, jenže Angličan míč špatně zpracoval, a tak z celé akce nezbylo vůbec nic.

Brown se ocitl o pár chvil později ještě v jedné příležitosti, málem potrestal mizernou rozehrávku soupeře, jenže když pronikl do šestnáctky, váhal se zakončením, takže na gólmana Nienhuise ani nevystřelil. Poté se poprvé výrazněji představila nová posila Ota, který našel svým pasem Solankeho, nicméně hostující forvard mířil jen do rukavic Nienhuise.

Na druhé straně se snažil z přímého kopu prosadit Byrne, jenže zamířil pouze mimo. Jinak však Vitesse bylo i nadále o něco lepším celkem a ve 48. minutě se ujalo zaslouženého vedení. Kazaišvili z levé strany z blízkosti nakonec neuspěl, jelikož na brankové čáře zasáhl jeden z obránců, z dorážky již ovšem zacílil Rashica.

Pak mohl z ničeho nic vedení navýšit Diks, jenže jeho centr z rohového kopu nakonec obletěl zadní tyčku a skončil mimo. Cambuur se na žádný zvrat nezmohl, hosté naopak neproměnili některé další šance. Až v 90. minutě se trefil Kazaišvili, jenž v šestnáctce hezky zakličkoval a z blízkosti v pohodě skóroval.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele