základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - SBV Excelsior 0:2

Fotbalisté Excelsioru zvládli na jedničku poslední důležitý zápas na půdě Cambuuru a po vítězství 2:0 si zajistili účast i v příštím ročníku Eredivisie. Letošní sezónu zakončili na patnácté pozici s třiceti body o bod před konkurenčním Tilburgem. Domácí nedokázali ani na závěr získat tři body a s pouhými osmnácti končí na poslední pozici o pět bodů za De Graafschapem, příští rok tak budou působit ve druhé lize.

SBV vykročilo za záchranou naprosto skvěle a už ve 4. minutě se dostalo do vedení. Po krásné přihrávce od Kruijse si mezi dva obránce naběhl Tom van Weert a po jeho přízemní střele z osmnácti metrů se balón odrazil od levé tyče do sítě. Po dvaceti minutách hry mohl na druhé straně vyrovnat van de Streek, ovšem jeho tvrdá rána z hranice pokutového území prosvištěla těsně nad horní tyčkou. Excelsior mohl vést o dva góly ve 22. minutě.

O nádherný pas z pravého křídla se postaral Kuwas, který na zadní tyči našel volného Auassara. Ten vypálil z voleje, jenže zblízka domácí svatyni trestuhodně přestřelil. Stejný hráč se dostal do další obrovské možnosti dvě minuty před přestávkou, kdy po přihrávce za obranu střílel z mírného úhlu ke vzdálenější tyči, jenže brankář Zeinstra předvedl skvělý zákrok a balón vykopl špičkou kopačky do bezpečí.

Hosté pojistili svůj náskok po necelé hodině hry. V 59. minutě po akci na pravé straně a nádherné šajtli převzal v šestnáctce soupeře balón van Weert. Následně poslal vodorovnou přihrávku na nabíhajícího Kevina Vermeulena, který zblízka z pěti metrů zakončil do odkryté branky. V dalších minutách hosté bez větších potíží kontrolovali hru a předváděli vyspělý taktický výkon v defenzívě, Cambuur do závěrečného hvizdu výrazněji zahrozil jen jednou.

V 82. minutě se dostal ke střele z hranice šestnáctky Barto, nicméně jeho projektil mířící přímo pod břevno dokázal gólman Muyters fantasticky jednoruč vytěsnit nad břevno. Domácí výběr se i přes porážku a sestup rozloučil se svými fanoušky a určitě se bude chtít co nejdříve vrátit mezi nizozemskou elitu, hosté si určitě oddychli a dobře vědí, že zisk třiceti bodů by jim v příštích sezónách na přímé udržení stačit nemusel.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele