základní část, 28. kolo
19.03.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Roda JC 0:1

Roda udělala opravdu výrazný krok k záchraně. Zvládla nelehký souboj na půdě posledního Cambuuru a na šestnáctou příčku aktuálně disponuje šestibodovým náskokem. O osudu utkání dvou týmů ohrožených sestupem rozhodla jediná branka Toma van Hyfteho zkraje druhé půle, na kterou domácí zareagovat nedokázali.

Ještěže De Graafschap neuhrál nějaký senzační výsledek na půdě Feyenoordu. To už by s klubem z Leeuwardenu vypadalo opravdu dost bídně. Takhle má pořád ještě nějakou tu naději, aby si zahrál baráž. A právě vzájemný zápas nováčka Eredivisie s fríským celkem bude příští týden možná tím nejklíčovějším, co se této otázky týče.

Výsledek tohoto duelu je zasloužený. Cambuur se dostával do šancí opravdu jen sporadicky, soupeř měl pouze smůlu v koncovce, jinak by zřejmě vyhrál i vyšším rozdílem. Hned dvakrát se za brankářem Nienhuisem rozezvonilo břevno, jednou tyčka. Korigovat mohl snad jen van Veen v 77. minutě, nicméně gólman van Leer si s jeho pokusem poradil.

Jediná branka utkání padla ve 48. minutě. Žukov z levé strany nacentroval do šestnáctky, kde našel hlavu van Hyfteho a ten míč uklidil ke vzdálenější tyčce. Kdyby následně van Duinen netrefil jen horní brankovou konstrukci a kdyby Poepon po svém sólu přes půl hřiště a po rohovém kopu dvakrát také nemířil do kovových tyčí, bylo by zřejmě dávno rozhodnuto.

První poločas se jinak odehrával v celkem pokojném duchu, až na pár nějakých náznaků střel či dobrých přihrávek se na hřišti neudálo nic zajímavého. Za zmínku tak stojí kuriózní situace ze 33. minuty, kdy z trávníku musel odstoupit zraněný asistent rozhodčího van Dongen. Z pozice čtvrtého rozhodčího tak jeho místo musel zaujmout pan Berben.

Autor: Patrik Sandev / cambuur.nl, rodajc.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele