základní část, 16. kolo
12.12.2015 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - NEC Nijmegen 3:1

Cambuur jako poslední celek Eredivisie dosáhl v 16. kole na své první letošní vítězství, když před domácí kulisou zdolal nováčka z Nijmegenu po výsledku 3:1. V tabulce má nyní deset bodů a zůstává na předposlední sedmnácté příčce, na šestnácté Twente stále ztrácí body tři. Nijmegen je se čtyřiadvaceti body na sedmém místě. Velkou měrou se na výhře domácích podílel nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche.

Ten totiž vsítil svůj šestý a sedmý ligový gól, potvrdil tak úlohu nejlepšího střelce svého týmu. Už v 11. minutě vyrobili hosté velkou hrubku v defenzívě a Leeuwarden šel do brejku, ale po špatném zpracování přišla dobrá šance vniveč. Krátce po odehrané čtvrthodině zahrozili domácí podruhé. Po střele z hranice pokutového území se musel vytáhnout gólman van Duin, který odvrátil balón konečky prstů nad svou branku.

Nicméně ve 20. minutě se už Cambuur radoval z vedení. Rohový kop z pravé strany prolétl skrz šestnáctku až na zadní tyč k nehlídanému Ogbechemu, který pouze nastavil nohu a zblízka dopravil míč do sítě. Nicméně domácím vydrželo vedení pouze čtyři minuty. Po rohovém kopu z levé strany při snaze odkopnout balón nešťastně zamířil doprostřed vlastní banky Xander Houtkoop a nikdo z jeho překvapených spoluhráčů nedokázal zareagovat.

V dalších minutách měl herně navrch Cambuur a znovu do vedení se dostal necelých pět minut po přestávce, kdy podruhé v zápase skóroval Ogbeche. Potřetí v tomto duelu padla branka po rohovém kopu. Jednatřicetiletý kanonýr si naběhl za defenzívu soupeře na pas z pravé strany a akrobaticky poslal balón do horní síťky. Hosté mohli vyrovnat o osm minut později, jenže zpoza šestnáctky trefili pouze břevno.

Branková konstrukce se chvěla za dalších osm minut také na druhé straně po standardní situaci a následné teči Houtkoopa. Definitivně rozhodnuto bylo v 66. minutě. Přímý volný kop Byrneho totiž jemnou tečí nešťastně umístil přesně k levé tyčce záložník NEC Christian Santos. Ve zbývajícím průběhu Cambuur kontroloval situaci a dvoubrankový náskok s přehledem udržel. Český krajánek Dominik Mašek ve službách domácího výběru zůstal jen na lavičce náhradníků.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele