základní část, 12. kolo
08.11.2015 14:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - FC Groningen 2:2

Fotbalisté Cambuuru skvěle vstoupili do nedělního zápasu a po čtvrthodině hry vedli už o dvě branky, ovšem ani na dvanáctý pokus nedokázali dotáhnout letošní utkání Eredivisie do vítězného konce a museli vzít zavděk svou sedmou remízu. Groningen se totiž po změně stran zlepšil a během šesti minut vyrovnal, s nerozhodným výsledkem 2:2 nakonec bude asi spokojen. Domácí výběr je se sedmi body stále předposlední sedmnáctý o skóre za Tilburgem.

Groningen má za sebou těžký duel v Evropské lize s Libercem a v úvodu zápasu byla znát nekoncentrovanost, postupem času se však jeho výkon zlepšoval. V tabulce se svěřenci Erwina van de Looie nacházejí na osmém místě se ziskem osmnácti bodů. Své první letošní ligové branky zaznamenal Martijn Barto, který se trefil hned dvakrát během čtyř minut. Poprvé dokázal skórovat z první vážnější akce utkání už v 9. minutě.

Po přihrávce z pravé strany a následném sklepnutí Byrneho nadvakrát zpracoval balón a z osmi metrů střelou po zemi obstřelil gólmana Padta. Druhý gól přidal Barto ve 13. minutě. Po střílené přihrávce z pravého křídla krkolomně zpracoval míč, otočil se s ním a z ostrého z úhlu zblízka nakonec pokořil padajícího Padta. Krátce po čtvrthodině hry mohl Cambuur přidat dokonce třetí gól po nepřesné rozehrávce soupeře.

Přihrávku Tibblinga vystihl Narsingh, proletěl až na hranici pokutového území a nebezpečně vystřelil, horní tyčku minul jen o pár decimetrů. Hosté od této chvíle stabilizovali svou hru a soupeře do konce prvního poločasu již do ničeho nepustili. Do druhého dějství vstoupili mnohem svěžejším dojmem a snížili v 52. minutě. Po odvráceném rohovém kopu a následném pasu z pravé strany vyskočil nejvýše Johan Kappelhof a ze sedmi metrů zamířil hlavou k levé vzdálenější tyči.

O šest minut později dokázal vyrovnat Jesper Drost. Ten nádherně vypálil z hranice pokutového území a jeho povedená rána přeletěla gólmana Neinhuise, který se po balónu natahoval marně. Groningen mohl otočit vývoj duelu v 62. minutě, kdy více jak polovinu hřiště přeběhl Antonia a dostal se až před Padta, který jeho myšlenku o obstřelení přečetl a svůj tým podržel. Postupem času se oba výběry soustředily hlavně na defenzivní činnost a k ohrožení ani jedné branky už nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele