základní část, 14. kolo
27.11.2015 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - BV De Graafschap 2:3

Hráči De Graafachapu zvládli lépe souboj o záchranu s Cambuurem a v páteční předehrávce dosáhli na svůj první tříbodový zisk po vítězství 3:2. V tabulce Eredivisie sice zůstávají na posledním místě s pěti body, nicméně na svého protivníka se dotáhli na rozdíl dvou bodů. Hosté vedli v utkání 2:0, nicméně domácí během jedenácti minut srovnali. O vítězství De Graafschapu rozhodl v 88. minutě Karim Tarfi.

Hosté využili svou první vážnější příležitost ze sedmé minuty. Po nádherném pasu za obranu se Cas Peters zbavil protihráče na hranici šestnáctky a poté vypálil z pravé strany ke vzdálenější tyči, brankář Nienhuis byl naprosto bez šance. O dvě minuty později pálil na druhé straně z dobré pozice Peersman, nicméně jistý zákrok předvedl gólman Jurjus. Domácí výběr byl blízko vyrovnání zhruba v polovině prvního dějství.

Po přímém volném kopu nepředvedl Jurjus jistý zákrok a vyrazil míč pouze před sebe, jenže poté dokázal fantasticky vychytat dorážejícího Ogbecheho. De Graafschap zvýšil své vedení deset minut před přestávkou. Z přímého volného kopu z dobrých pětatřiceti metrů odcentroval do pokutového území protivníka Smeets a nabíhající Bart Straalman usměrnil svou hlavičku z deseti metrů přímo k levé tyči.

Stejný hráč mohl zvýšit vedení hostů o čtyři minuty později opět hlavou, tentokráte však domácí svatyni minul. Ihned na to nepříjemně vypálil El Jebli a Nienhuis si na konto připsal brilantní zásah. Velmi zajímavé byly závěrečné minuty prvního poločasu. Nejprve ve 43. minutě střílel z hranice šestnáctky El Jebli a orazítkoval pravou tyč, domácí snížili z následného protiútoku, kdy po centru z levé strany vystřelil po elegantním zpracování na prsa Sjoerd Overgoor a trefil se parádně ke vzdálenější tyčce.

Ve druhé nastavené minutě zvonila konstrukce branky podruhé a po ráně Peterse to opět bylo za Nienhuisem. Cambuur vstoupil aktivněji do druhého dějství. Ve 48. minutě mohl podruhé v utkání skórovat Overgoor, který trefil z osmnácti metrů pravou tyč. Leeuwardenu se podařilo vyrovnat v 54. minutě. Po pasu z pravého křídla a následné hlavičce Barta se snažil Nathaniel Will ubránit Peersmana, jenže nešťastným padáčkem přehodil vlastního gólmana.

Zhruba v polovině druhé půle mířil nad horní tyčku van de Streek, poté střídající Steblecki minul bližší tyč zhruba o metr. Hostům se výrazně zkomplikovala situace v 85. minutě, kdy byl kvůli kritice asistenta rozhodčího vyloučen po druhé žluté kartě Robin Pröpper. Nicméně De Graafschap to nezabalil a dvě minuty před koncem vykouzlil vítěznou trefu. Střídající Tarfi pobyl na hřišti osm minut, jeho rána z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů se nádherně odrazila od tyče do sítě - 2:3. Cambuur jako jediný celek nizozemské nejvyšší soutěže zůstává bez jediného vítězství.

Autor: Viktor Sandev / degraafschap.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele