základní část, 29. kolo
02.04.2016 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - Cambuur Leeuwarden 2:2

Jeden z nejdůležitějších soubojů o záchranu letošního ročníku skončil remízou 2:2 a tento výsledek pro oba dva celky v podstatě nic neřeší. Domácí De Graafschap je stále předposlední s osmnácti body, Cambuur je na poslední osmnácté příčce a má o bod méně. Oba dva sobotní soupeři mají stále velkou ztrátu na přímou záchranu a vypadá to, že se v pěti zbývajících kolech poperou o sedmnáctou pozici zaručující alespoň baráž.

Utkání rozhodně nemohlo diváky nudit, k vidění bylo mnoho vyložených příležitostí a bylo vidět, že oba celky bojují do posledních zbytků sil. V úvodní dvacetiminutovce byl mírně aktivnější domácí výběr, který se následně dostal do vedení zásluhou Vincenta Vermeije. Ten využil nádherného přímého volného kopu Drivera z pravého křídla a hlavou z hranice brankového území uklidil balón kolem Zeinstry do sítě.

Nicméně Cambuur se po inkasované trefě nepoložil a po necelé půlhodině hry vyrovnal díky Calvinu Mac-Intoshovi. Po standardní situaci Byrneho z levé strany se právě Mac-Intosh dostal k hlavičce uprostřed šestnáctky soupeře a hlavou zamířil přímo k levé tyči za zkoprnělého brankáře Jurjuse. Ještě do přestávky mohl domácím vrátit vedení Peters, ovšem u balónu byl dříve Zeinstra a na poslední chvíli ho odkopl daleko od své svatyně.

Tři minuty po změně stran vypálil technicky z patnácti metrů Driver a vzdálenější tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů. Leeuwarden otočil vývoj zápasu z ničeho nic v 61. minutě. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Kevin van Veen a nádherně zakroutil balón kolem zdi přímo k levé tyči, brankář Jurjus byl naprosto bezmocný. De Graafschap od této chvíle přidal na útočné aktivitě, vyrovnat se mu povedlo čtvrthodiny před koncem.

Gólovou tečku za tímto duelem udělal Ted van de Pavert. Po pasu z pravé strany udělal obrovskou hrubku Zeinstra, který vysoký balón vyrazil jen přímo na kopačku van de Paverta, od níž se míč odrazil do sítě. Ve zbývajícím průběhu hosté bránili alespoň bod, domácí mohli převrhnout misky vah na svou stranu v nastaveném čase. Jenže když po centru Drivera a hlavičce van de Paverta zasáhl jistě Zeinstra, tak se výsledek zápasu již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, degraafschap.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele