základní část, 16. kolo
13.12.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Cambuur Leeuwarden 1:2

Cambuur Leewarden navázal na své výborné výkony z úvodu sezóny a na půdě sestupem ohroženého Deventeru zvítězil 1:2 a minimálně do neděle se vyhoupl na příčky zaručující baráž o evropské poháry. Na první gól Barta navázal po přestávce Rusnák a na vítězství Leewardenu nic nezměnilo ani závěrečné snížení z kopačky Türüca.

Dva podobné momenty se odehráli v rozmezí 24. a 27. minuty. Nejprve zachránil hosty Bijker, jenž akrobatickým způsobem vykopl na brankové čáře míč směřující do sítě. Zanedlouho se na druhé straně po závaru po rohovém kopu dostal k hlavičce Martijn Barto a i tentokrát se obránce snažil zastoupit svého brankáře, ovšem nyní to nestihl a rozhodčí odhalili, že balón přešel celým objemem brankovou čáru.

Cambuur byl při chuti a mohl přidat další góly. Nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche však ani jednou v dobré příležitosti netrefil branku mladičkého brankáře van der Harta, který v Go Ahead hostuje z Ajaxu. Mezitím musel pro zranění na opačném konci hřiště opustit trávník gólman Nienhuis a nahradil ho Zeinstra.

Po změně stran chyboval teprve dvacetiletý Mickey van der Hart, když neudržel centr z pravé strany, naštěstí pro něj žádný z hráčů Cambuur nedokázal míč poslat do odkryté branky. V 74. minutě už ale van der Hart kapituloval. Albert Rusnák po rychle rozehraném přímém kopu napřáhl z nějakých pětatřiceti metrů a nevídaným způsobem zvýšil na 0:2. Balón ve vzduchu evidentně zaplaval, přesto by si s ránou z tak velké vzdálenosti a navíc doprostřed brány zřejmě měl brankář Go Ahead Eagles poradit.

Domácí se s tímto stavem nechtěli smířit a snažili se vykřesat ještě jiskřičku naděje. Náhradní gólman Zeinstra nepůsobil příliš jistě a spoustu míčů vyrážel pouze před sebe, naštěstí pro něj z toho neinkasoval. Čestný úspěch si domácí připsali až v nastaveném čase, kdy Deniz Türüc z přímého kopu skákající střelou rozvlnil síť.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele