základní část, 31. kolo
17.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - SBV Excelsior 1:1

Fotbalisté Cambuuru nedokázali navázat na svou vítěznou šňůru čtyř zápasů v řadě za sebou před domácím publikem a v páteční předehrávce nakonec mohli být rádi alespoň za bod po remíze 1:1. Excelsior se dostal do vedení krátce po změně stran a o cenné tři body v boji o záchranu přišel ve třetí nastavené minutě, kdy se prosadil tradiční ostrostřelec Bartholomew Ogbeche, který letos v Eredivisii skóroval již potřinácté.

Cambuur prozatím zůstává na osmém místě se čtyřiceti body, ovšem po víkendových dohrávkách ho může přeskočit Tilburg nebo Groningen a poté případně také Twente. SBV se naopak nedokázalo výrazně odpoutat od barážové pozice Bredy a na ní má v tuto chvíli náskok čtyř bodů, nachází se na čtrnácté pozici s jednatřiceti body a důležité dva body mu mohou v konečném účtování chybět.

Utkání nebylo nijak bohaté na gólové příležitosti a oba celky se chtěly spoléhat hlavně na pevnou defenzívu. V domácím dresu byl znovu nejvíce vidět Ogbeche, jehož rána z páté minuty byla na poslední chvíli zablokována. O minutu později pálil v solidní pozici těsně nad Stans. Do největší šance prvního poločasu se dostali hosté v 8. minutě, kdy se po rohovém kopu odrazil míč od stehna Fischera pouze do tyče.

V dalších minutách pálili ze střední vzdálenosti Ogbeche s Bijkerem, ale jejich střelecké pokusy přesné nebyly. Domácí měli mírný tlak i nadále a svírali protivníka na jeho polovině, po dvaceti minutách hry hlavičkoval těsně nad opět aktivní Ogbeche. Po půl hodině hry vypálil na druhé straně velmi tvrdě Adil Auassar, avšak uprostřed branky byl připravený gólman Nienhuis. V nastaveném čase první půle se v pokutovém území zjevil z ničeho nic Gouriye a Nienhuis s vypětím všech sil odvrátil balón na rohový kop.

Excelsior se dostal do vedení z ničeho nic v 53. minutě zásluhou Auassara. Ten po přihrávce na levou stranu vnikl do pokutového území soupeře a tvrdou ranou zamířil přímo pod břevno. V polovině druhé půle se snažil prosadit střídající de Ridder, ale jeho technický pokus minul levou tyč zhruba o metr. Hosté v dalších minutách skvěle bránili a snažili se hrozit z rychlých protiútoků, avšak do gólových příležitostí se již dostávali pouze domácí.

Nejprve zhruba čtvrthodiny před koncem pálil těsně nad horní tyčku střídající Steblecki, v 79. minutě selhal v obrovské možnosti van de Streek. Ten se po centru z levé strany dostal k odraženému míči na hranici brankového území a poslal ho z voleje o pár decimetrů nad břevno. Cambuuru se povedlo vyrovnat v poslední možnou chvíli. Ogbeche vypálil z hranice šestnáctky a Coutinho vyrazil míč do strany. Tam se dva stopeři mezi sebou nedohodli a mezi ně vlétl právě dorážející Ogbeche, který zblízka poslal míč do sítě.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele