základní část, 15. kolo
01.12.2013 14:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Cambuur Leeuwarden 3:0

Vitesse potvrdilo předzápasové předpoklady a na svém stadionu si jednoznačně poradilo s Cambuurem 3:0. Díky čtvrté výhře v řadě se Arnhemští udrželi na první příčce o dva body před Ajaxem, Cambuur zůstane na čtrnácté pozici.

Obě mužstva vstoupila do utkání aktivně. Útočníci na obou stranách se často pokoušeli o střely ze střední vzdálenosti, avšak k vážnějšímu ohrožení branky se ani jedno mužstvo dlouho nemohlo propracovat. Blízko skórování byl v 15. minutě Van Aanholt, jeho únik ale skončil pouze nepovedeným obloučkem na brankáře Nienhuise. Cambuur hrál s Vitesse vyrovnaný part a dobrým napadáním nepouštěl domácí příliš do hry.

Dobrý pokus ze střední vzdálenosti vypálil ve 28. minutě Vejinovic, efektním zákrokem si však situaci pohlídal Nienhuis. Napodruhé už to ale Marko Vejinovicovi vyšlo. V 33. minutě převzal přihrávku od Lucase Piazona a pravačkou ze zhruba osmnácti metrů poslal nechytatelnou střelu k levé tyči branky Cambuuru - 1:0! Vedoucí branka setřásla z domácích kopaček nervozitu a Arnhemští začali postupně zápasu dominovat.

Hned v 38. minutě to mohlo být o dva góly, kdyby Pröpperovu střelu vynikajícím zákrokem nezneškodnil brankář Leeuwardenu. A když ve 46. minutě neproměnil vyloženou příležitost hostující Lukoki, rozešly se obě mužstva do kabin za stavu 1:0 pro Arnhem.

Po změně stran pokračovalo Vitesse ve zlepšeném výkonu, který domácí borci korunovali druhým gólem už v 50. minutě. Rohový kop poslal Atsu na přední tyč, kde balón prodloužil za sebe Pröpper a trestuhodně neobsazený Kelvin Leerdam v pádu doklepl míč do sítě - 2:0! Cambuur ale ani po obdržené druhé brance nepřestával bojovat. Nejnebezpečnějším hráčem hostujícího celku byl Lukoki, jenž byl blízko skórování v 62. minutě, jeho pravačka však vytoužený cíl nenašla.

V 66. minutě měli domácí na kopačkách rozhodující branku. Hned dva hráči Vitesse se vynořili před Nienhuisem, ale Ibarra si ke střele vybral pouze místo, kde stál pevně přikovaný k zemi brankář Cambuuru. Nienhuis podržel svůj tým ještě proti střelám Piazona a znova Ibarry. Na poslední desetiminutovku naskočil do zápasu za domácí mladý gruzínský útočník Chanturia, který ofenzivní hru svého celku výborně rozhýbal. Nejprve se dobře uvolnil ve vápně hostů a vyslal nebezpečnou střelu, která ale skončila nad brankou. Ve druhé minutě nastavení měl už daleko jednodušší pozici. Když domácí hráči rozebrali obranu Cambuuru doklepl Chanturia do zívající branky přihrávku Ibarry. Dvacetiletý Gruzínec tak stanovil konečné skóre zápasu na 3:0 pro Vitesse.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele