základní část, 10. kolo
22.10.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - Roda JC 1:2

Roda i nadále pokračuje ve svých úžasných výkonech. Na půdě Bredy rozhodně nebyla favoritem a ani zápas se v její prospěch rozhodně nevyvíjel, nakonec ale zabrala a domů si veze další plný počet bodů. Minimálně na pár hodin tak poskočila na senzační druhé místo tabulky.

Utkání nabídlo hned od začátku velmi vyrovnaný průběh. Rozhodně se nedá říci, že by byl některý z celků výrazněji aktivní. Větší gólové šance měla na svém kontě ovšem přeci jen Roda. A jedna z nich přišla už po pár minutách hry. Ke střele se dostal hostující kanonýr Mads Junker, jenže při zakončení selhal, z malé vzdálenosti poslal míč nepochopitelně vedle.

Už zanedlouho hrozil dánský útočník znovu. Po chybě domácího Gudelje se ocitl v další palebné pozici, ovšem výsledek byl stejný - nepřesná střela. Ta tentokrát proletěla těsně okolo pravé tyčky. V 36. minutě pro změnu zaútočila Breda a hned byl z toho první gól tohoto střetnutí. Kolkka si zpracoval přihrávku od Amoaha, popotáhl míč do pokutového území, odkud úspěšně zakončil.

Těsně po přestávce ovšem mohla Roda vyrovnat. Měla k tomu báječnou příležitost. Rozhodčí totiž odpískal obránci Loranovi hodně přísný faul, a tak diváci byli svědky pokutového kopu ve prospěch hostů. V hlavní roli se opět ocitl Junker a také tentokrát selhal. Ten Rouwelaar jeho střelu dokázal zlikvidovat.

Vyrovnání nakonec přišlo v 59. minutě. Po centru De Fauwa vypálil tvrdě belgický mladík Djoum a rozvášnil hostující příznivce. Pouze s bodem se ale nechtěla Roda smířit, a tak dělala vše, co bylo v jejích silách, aby dokázala průběh zápasu zvrátit na svou stranu. To se jí nakonec také povedlo. Z přímého kopu napřáhl Hempte a jeho vcelku nenápadná střela k tyči skončila v bráně.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele