Zřejmě nejlepší výkon, řekl po duelu s Německem kouč Argentiny Scaloni

10.10.2019, 15:15
Aktuality
Lionel Scaloni pomalu dokončuje první rok ve funkci trenéra argentinské reprezentace a včera večer měl hned několik důvodů k radosti. Jihoamerický tým nastoupil v Dortmundu proti Německu a dokázal smazat dvoubrankové manko, kouče pak potěšil výkon a především přístup jeho svěřenců...

Třetímu týmu z letošní Copy América znovu chyběl potrestaný Lionel Messi a Argentina bez něho nezačala vůbec dobře - po čtvrthodině hry otevřel skóre Serge Gnabry, o sedm minut později pak zvyšoval už na 2:0 Kai Havertz.

Scalonimu se ale povedla střídání, v 66. minutě snížil Lucas Alario a pět minut před koncem zajistil remízu Lucas Ocampos.

"Zřejmě ano, když uvážíte kvalitu soupeře, ale díky přístupu jsme skvělé zápasy odehráli už dříve," odpověděl Scaloni na dotaz, zda se jednalo o nejlepší výkon Argentiny pod jeho vedením.

"Vedle výkonu vynikl náš přístup, chtěli jsme skóre otočit a ne se vzdát. Co se týče kladů a odhodlání, jednalo se po změně stran o náš nejlepší poločas. Za stavu 0:2 to bylo komplikované a mohlo to pro nás dopadnout hodně špatně, ale dobře jsme se připravili a soupeře přečetli. V prvním poločase jsme nesplnili všechny taktické pokyny, ve druhém už ano. Hodně jsme vyspěli a právě o tom takové zápasy jsou," pokračoval Scaloni.

"Druhá půle byla podle mě stejná jako ta první, jen s tím rozdílem, že jsme nedělali chyby. V prvním poločase jsme udělali čtyři, ze dvou vyplynuly góly, z dalších dvou už ne. V těchto zápasech není na prvním místě skóre. Samozřejmě pokud neprohrajeme, je to lepší, ale výsledek je na druhém místě, nejdůležitější je výkon," domnívá se.

"Řeknu to znovu, po změně stran jsme viděli jinou Argentinu, byla rozhodnější a věděla, co má dělat. První poločas si ještě budeme muset pečlivě zanalyzovat. Dopustili jsme se chyb a pokud bychom je při hodnocení vypustili, tak výkon nebyl vůbec špatný. Ve druhé půli jsme soupeře přehráli, musíme se držet fungujících prvků a zapracovat na těch špatných," uvědomuje si Scaloni.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V prvom polčase bola Argentína dosť strašná teda... po prestávke sa to otočilo.

Reagovat
Zark

no kdo by to byl řekl

Reagovat
montaigne33

Docela smutné, jestli to byl včera výkon, který trenéra "rozradostnil"... 1.pol. otřesný- 2.pol. slušný...

Reagovat
smazaný uživatel

Smutne, ovsem aktualni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele