ŽLUTOU BARVU NEMÁM RÁD!

05.07.2006, 12:11
Aktuality
Objeví-li se v ruce rozhodčího karta této barvy, mnoho hráčů jen mávne rukou. No a co, říkají si, dám si bacha a druhou nedostanu. Ale v semifinále MS 2006 má z té "první" žluté strach celá řada fotbalistů. Znamená pro ně totiž KONEC! Italové a Němci se tomu vyhnuli, jak se bude dařit Francii a Portugalsku?

Arne Friedrich, Lukas Podolski a David Odonkor, to jsou jména fotbalistů Německa, z nichž ti první dva nastoupili proti Itálii v základní sestavě, ten poslední se na hrací ploše objevil v závěru zápasu. A právě tito tři měli na svém osobním kontě jednu žlutou kartu z předešlých zápasů. Ta druhá by pro ně znamenala konec jejich účasti na MS, konec nadějí, že si zahrají finále, nastoupí v boji o titul, nebo alespoň o bronzové medaile.

Ale ani na straně soupeře nemohla být celá "jedenáctka" v klidu, že se jí tento trest vyhne. Fabio Grosso, Gennaro Gattuso a Gianluca Zambrotta nastoupili s určitou "brzdou" připravenou k použití ve chvílích, kdy šli důrazně do souboje, kdy je napadlo reklamovat rozhodnutí sudího, měli chuť zakopnout míč, zdržovat...

U Gatussa jsem o tom ale osobně moc a moc pochyboval. On prostě v rukavičkách hrát neumí a kolikrát stačí rozhodčímu jen pohled na jméno, které má napsáno na dresu a již vytahuje kartu! Za vše mluví výrok tohoto italského reprezentanta: "Uvidím-li v ruce rozhodčího kartu, prostě a jednoduše mu ji vytrhnu a sežeru ji!"

Ale byl zde ještě jeden hříšník! Torsten Frings se žluté hrozbě elegantně vyhnul. Vyřizoval si ústně a ručně nějaké ty dluhy s Argentici po vzájemném zápase a FIFA mu zakázala start v semifinále. Ale o 3. místo již hrát může. A tam mu jedna žlutá vadit nebude. Do MS 2010 se na ní zapomene!

Daniele Rossi včera ještě nehrál, pyká za hrubý faul v utkání s USA, za nějž dostal čtyřzápasový dištanc. Proti Německu se jednalo o poslední zápas, a tak s ním Lippi, bude-li mít chuť, může ve finále počítat.

Ale nakonec se všichni drželi a také zásluhou rozhodčího Archundia z Mexika ve zdraví semifinále přežili. Němci v sobotu a Italové v neděli nastoupí kompletní!

Druhé semifinále bude ještě o něco více žlutější! Pět fotbalistů z Francie a pět z Portugalska má na svém kontě obávanou kartu v této barvě, a tak ta středeční se automaticky mění ve finálovou červeň!

Ale ano, máte pravdu vy, kteří v tuto chvíli nevěřícně kroutíte hlavou a křičíte: "Frantíků není pět, ale o jednoho víc!" Vynechal jsem ho úmyslně. Tím šestým je Zinédine Zidane! Bylo by to kruté, ale pravidla jsou pravidla a platí pro každého, byť se připravuje, pravděpodobně, ke svému poslednímu zápasu v dresu mistrů světa z roku 1998, Francie. Pavel Nedvěd by o tom mohl vyprávět, že?

Zidane, Vieira, Saha, Thuram, Sagnol, Ribery, na straně francouzské, Ricardo, Figo, Nuno Valente, Ricardo Carvalho a Maniche na té portugalské. To je další jedenáctka, která ve středu bude hrát. Jejím soupeřem je jediný muž. Rozhodčí a žlutá karta, kterou má v kapsičce svého dresu!

Michael Ballack ví velice dobře, jak je smutné dívat se na finále, které pomohl vybojovat, z tribuny. Na MS 2002 dostal druhou žlutou v semifinále s Koreou a Brazilci se ho nemuseli bát...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*kuk na strejdu

To bude dneska maso. Nebo taky ne, budou se bát dotknout jeden druhého.

Reagovat
HOST*

dufam ze on dnes nedostane zltu to bi prenho bola poriadna smola

urcit bi sa takto z karierou nerad rozlucil

Reagovat
Shevchenko

"Uvidím-li v ruce rozhodčího kartu, prostě a jednoduše mu ji vytrhnu a sežeru ji!"

Reagovat
Shevchenko

Francii by zabilo distancovat už jen Riberyho a Zidana

Reagovat
smazaný uživatel

Toho chlapíka snad ani nejde nenávidět, co tam zase včera předváděl s tím Ballackem

Ale nejvíc mě baví to jeho předčasné vybíhání ze zdi, za které má tak 5 karet ročně

Reagovat
HOST*alegre

Já osobně, když hraje proti mužstvu, kterému fandím, tak ho nenávidím. Ale když hraje proti jiným, tak ho obdivuju. Včera jsem ho měl docela rád!

Reagovat
smazaný uživatel

j, mi se tez moc libi jesho styl hry..jeden z mala chlapu na hristi, ostatni sleti pri prvnim doteku..rad bych ho docela videl v mojem manchesteru ...

Reagovat
smazaný uživatel

mno dufam ze dnes padne hooodne zltych kariet...

Newiete kdo dne piska?

Reagovat
smazaný uživatel

Larrionda.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Nějaký Uruguayec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no bodaj by si chcel zahrat marias ,stejne ako Ivanov

Reagovat
smazaný uživatel

Coupet- Clerc, Cacapa, Cris, Abidal- Diarra, Tiago, Juninho-Malouda, Wiltord, Fred

1.Kupili Squillaciho

2.Kupili Toulalana

3. Maju zaujem o Gilberta Silvu, coz by mohlo naznacovat odchod Diarru, i ked pevne verim, ze si ho udrzia

4. Maju zaujem o jedneho z najlepsie hodnotenych hracov franczuskej ligy Makouna

5. Pocul som nieco i o Riberym, ktory by sa prestupu tam vobec nebranil.

Reagovat
Shevchenko

Koupili i Källstroma

Reagovat
smazaný uživatel

A Valencia Morientese

Reagovat
smazaný uživatel

Makoun a Ribéry jsou hodně reální, G.Silva v případě odchodu Diarry taky, Arsenal nahradí G.Silvu navrátilcem Vieirou..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele