Zlatan se vrací. S United podepsal další roční smlouvu

24.08.2017, 15:38
Aktuality
Původně to vypadalo, že Zlatan Ibrahimović ve 35 letech opustí Evropu a namíří si to do Spojených států amerických v klidu dohrát kariéru. Před pár dny nicméně manažer Jose Mourinho potvrdil jednání o možnosti obnovení spolupráce, a ta byla dnes oznámena. Švéd bude v United nosit dres s číslem 10...

V uplynulé sezoně Ibrahimović hrál se svou oblíbenou devítkou na zádech a připsal si na konto 28 soutěžních zásahů, tedy o sedmnáct více než druhý nejproduktivnější hráč týmu Mchitarjan. Navíc přidal devět asistencí a nebýt dubnového zranění kolena, bylo by těch příspěvků nejspíš ještě více.

Právě kvůli vážnému úrazu se Ibrahimović nakrátko stal volným hráčem poté, co s ním United neprodloužili smlouvu, rekonvalescence však mezitím utěšeně pokročila a švédská modla tak opět nazývá Old Trafford svým domovem, ačkoliv se dříve spekulovalo rovněž o návratu do Itálie.

"Jsem zpět, abych dokončil, co jsem začal. Já i klub jsme měli od začátku jasno, že tady budu pokračovat. Už se těším, až si zase zahraju na Old Trafford, ale nesmím nic uspěchat. Ještě mě čeká dost práce, než se dostanu do potřebné kondice," prohlásil po podpisu nové roční smlouvy Zlatan.

Ibrahimović by se měl po podstoupení operace v americkém Pittsburghu vrátit do akce nejpozději v lednu, možná to ale stihne i dříve. Marcos Rojo, který si ve stejném utkání rovněž poranil koleno, se mezitím v úterý už alespoň zlehka zapojil do tréninkového cyklu.

Autor: Tomáš Daníček / manutd.com, espnfc.com

Komentáře (525)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele