ZÍSKÁ BANÍK TITUL ?

22.03.2004, 17:23
Aktuality
V sobotu se možná pro někoho událo překvapení 22. kola Gambrinus ligy, v němž doma zatím neporažený lídr tabulky Baník Ostrava podlehl pražské Slavii 0:2. Boj o titul se tak opět zkomplikoval a celá fotbalová veřejnost se ptá, jestli ostravský Baník boj o titul zvládne?

Slavia přijela do Ostravy s jednoznačným cílem, získat tři body, které by ji ještě udržely ve hře o mistrovský titul. Slavia byla po celý zápas lepším týmem a už v 17. minutě se po obrovské chybě reprezentačního obránce Reného Bolfa dostala do vedení zásluhou Karla Pitáka. Slavia měla i další gólové příležitosti, zato Baník si nevypracoval ani jedinou vyloženou šanci. Poslední hřebíček do rakve přidal v 90. minutě ostravským hráčům a fanouškům střídající Tomáš Hašler.

Co se děje se suverénním Baníkem z podzimu? Jakoby na něj doléhal psychický tlak a někteří hráči nedokázali unést tíhu zodpovědnosti, že titul je tak blízko. Na jaře sice Ostrava začala výborně výhrou v Liberci, ale pak přišla nečekaná porážka v tehdy posledních Blšanech. Ze strany Baníku šlo o jednoznačné podcenění, mysleli si, že Chmelaři budou snadné sousto. Blšanský celek to naopak vyburcovalo k dalším výborným výkonům a mají nakročeno k záchraně v nejvyšší soutěži. Pak sice přišla vysoká výhra nad Synotem, ale v následujícím kole doma ztratili body za remízu se zachraňujícím se Žižkovem. Naštěstí vše pak napravili výhrou v Plzni, která se zdá být nejvážnějším kandidátem na sestup.

Není to dlouho, co po remíze v Českých Budějovicích kdekdo odsuzoval Spartu pouze k boji o druhé místo. Jenže Sparta výborně zvládla derby se Slavií a jestli dnes v dohrávaném utkání porazí Liberec, tak se může vyhoupnout na druhé místo se ztrátou už jen pět bodů na Ostravu. Pět bodů se zdá ještě jako dostatečný náskok, ale Sparta má obrovské zkušenosti s bojem o titul, naopak Baník poslední ligový triumf získal před 23 lety. Do hry o mistrovský titul se po sobotě vrátila i Slavia, teoretické šance by mohla mít i olomoucká Sigma, která je mnohými opomíjena, ale to by byl opravdový fotbalový zázrak. Může se také stát, že o titulu rozhodne vzájemný souboj z předposledního kola, kdy Baník hostí na Bazalech právě pražskou Spartu.

Celá Ostrava určitě touží po titulu, který by vynikajícím fanouškům určitě slušel. Fotbalisté Baníku musí hlavně zachovat chladnou hlavu a mít stále na vědomí, že titul je stále v jejich rukou. Sparta teď cítí velkou šanci, že by mohla ještě Baník předstihnout, ale jednoduché to mít určitě nebude. Ostrava má letos velkou šanci titul získat, příští rok by se to již povést nemuselo. Byla by škoda prohospodařit takový náskok a tak krásně rozehranou sezónu.

Jedno je jisté, fotbalová liga bude letos až do posledního kola napínavá a plná dramatických okamžiků. Fotbaloví fanoušci se mají opravdu na co těšit.

Zbývající soupeři adeptů na titul :

Ostrava:
Brno (D), Zlín (V), Jablonec (D), Příbram (V), Teplice (D), Olomouc (V), Sparta (D), Opava (V)

Slavia:
Příbram (D), Brno (V), Teplice (D), Opava (V), Olomouc (D), Synot (V), Liberec (D), České Budějovice (V)

Sparta:
Synot (V), Blšany (D), Plzeň (V), Žižkov (D), Brno (V), Zlín (D), Ostrava (V), Jablonec (D)

Olomouc:
Žižkov (V), Liberec (D), Blšany (V), Synot (D), Slavia (V), Ostrava (D), Brno (V), Plzeň (D)

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník už od nějakého desátého kola není nic moc, naštěstí i Sparta a Slavia ztrácejí a ztrácet ještě budou. Baník k titulu doklopýtá jako Liberec! Kluci jsou s nervama v kýblu, divím se že nehraje víc Slončík, Číža je oproti podzimu o dost horší, ještě že celkem funguje pravá strana. Vítězství moravské vzájemnosti se Synotem nelze přeceňovat. Uvidíme co v zákulisí, ta dnešní neodpískaná ruka před koncem duelu Sparty s Libercem nevěští nic dobrého

Reagovat
PJ

Jak typický... Aneb za všim hledej sparťanský spiknutí... Fakt nechápu...

Reagovat
šolim

Každým kolem, i přes prohru Baníku se Slávií, se zvedá šance na titul, žvlášť, když Sparta to "voře" úplně stejně. Včera si navíc zasloužila prohrát. Myslím, že rozhodující bude zápas doma se Spartou. Pokud ten neprohrají, budou mistrem. Akorát pak nevím, co budou s tímto výkonem dělat v LM. No, ale zase bude větší šance, že budeme mít dvě mužstva, pokud půjde Baník přímo. Nevím zpaměti, zda náš koeficient je už dostatečný pro příští sezónu!

Reagovat
PJ

Na to, aby šel náš mistr přímo, máme koeficient dost nízkej...

Reagovat
HOST*Martin

Nedaleko od ostravy jede Baník na spartany. Slavné mužstvo má Manchesteru se podobá, takovému každý tleská co má jméno SK Slezská. Hoši jedině baník nebo Manchester!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele