Žirkov pokračuje v kariéře, smlouvu s ním uzavřely Chimki

13.01.2022, 13:59
Aktuality
Jurij Žirkov opráší kopačky a v těchto dnech zahájí zimní přípravu. Zkušený ruský obránce či křídelník byl od konce minulé sezony bez angažmá a dlouho čekal na nabídky. Jednu mu nakonec předložily Chimki, jednání následně byla rychlá a vyústila v dohodu o smlouvě do konce června...

"Mám velkou radost, že budu pokračovat v profesionální kariéře. Snad půjde vše podle našich představ. Děkuji vedení za projevenou důvěru a příležitost. Mám za sebou rozhovor s trenérem, Igor Čerevčenko mě poprvé kontaktoval už v létě, když jsem se zotavoval ze zranění. Vydám ze sebe to nejlepší, abych klubu pomohl k záchraně," slíbil Žirkov.

38letý Žirkov v létě reprezentoval Rusko na evropském šampionátu a v závěru prvního poločasu úvodního souboje s Belgií si poranil nohu. Následně přišel o zbytek turnaje a i vinou zranění mu Zenit nepředložil nabídku na prodloužení spolupráce. Opatrné v tomto ohledu dlouho byly i další kluby.

Žirkov dříve hrával za CSKA Moskva, Chelsea, Machačkalu a Dinamo Moskva a naposledy oblékal dres Zenitu Petrohrad, kde strávil pět a půl roku a vybojoval s ním tři mistrovské tituly. Dvakrát se šampionem země stal v minulosti s CSKA Moskva a za rok 2008 byl vyhlášen nejlepším ruským fotbalistou roku. V Chimkách bude mít jiné starosti, nový chlebodárce je po podzimu na posledním místě tabulky.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
Modi6

Četl jsem to, že v kariéře pokračuje Žižkov. Akorát mi nešlo do hlavy proč s ním uzavřely smlouvu Chimki ?? A tak jsem se podíval na ten titulek důkladněji

Reagovat
Igli

Ten si dá ještě MS v Qataru pokud se tam dostanou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele