Žigič chce na MS dokázat, že zvládne těžké zápasy

04.06.2010, 09:04
Aktuality
Útočník Nikola Žigič se chystá na svůj druhý světový šampionát a o motivaci má postaráno. Chtěl by totiž odčinit neúspěch týmu z MS 2006, kde Srbové nepostoupili ze skupiny. Žigič chce také dokázat, že za čtyři roky vyspěl fyzicky i mentálně také on sám.

"Hodně jsem se změnil. Když mluvíme o srovnání, tak do Německa jsem jel jako bezejmenný a nezkušený hráč. Hodně jsem vyspěl po taktické stránce. Jsem také v mnohem lepší fyzické i psychické kondici," řekl Žigič.

"Tohle je moje mistrovství. Myslím, že mohu hrát klíčovou roli a chci dokázat, že jsem hráčem, který zvládne velké zápasy," dodal vytáhlý forvard, který bude od nové sezony působit v anglickém Birminghamu.

Žigič se ve středu v Rakousku představil na první poločas v bezbrankovém přípravném utkání proti Polsku. O víkendu čeká na srbský národní tým ještě zápas s Kamerunem, poté je v plánu odlet do dějiště mistrovství. Ve skupině se Srbové střetnou s Německem, Ghanou a Austrálií.

"Věříme, že jsme schopni z této skupiny postoupit. Víme, že to nebude snadné, protože se utkáme s velice silnými soupeři, ale chceme navázat na naši formu z kvalifikace a ukázat, že můžeme hrát s každým týmem na světě," doplnil 29letý střelec.

Autor: Pavel Mašlaň / football365.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem na něj zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Abych pravdu řekl, já ani ne. Hrozný hráč

Reagovat
cristiano.K.

taky jsem na něj zvědavej,vypadá to,že si věří,ale jeho výkony mě nikdy nepřesvědčili

Reagovat
smazaný uživatel

toho bych tam vůbec nedával. Pantelič, Jovanovič i Lazovič jsou lepší.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec....V repre Srbska na něm staví a vyplácí se to.

Reagovat
-Kopy-

Je to frajer, jestli že mužstvo využije jeho předností může nastřílet pět branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Většího dřeváka jsem v profesionálním fotbale neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

videl si ho hrať za santander?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
domingo

Tys neviděl třeba Ondřeje Smetanu?

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Odchodit je zvládneš určitě, Mikulášku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele